Проблеми з гальмами: чемпіон світу стрибнув з мотоциклу на швидкості 225 км/год (відео)

Проблеми з гальмами: чемпіон світу стрибнув з мотоциклу на швидкості 225 км/год (відео)
Розпач Віньялеса та зруйнований мотоцикл 
Світлина - autosport.com

Гонщику прийшлося приймати миттєве рішення

Колишній чемпіон світу з шосейно-кільцевих перегонів у класі «Moto3», іспанський гонщик команди Yamaha Маверік Віньялес, потрапив в екстремальну ситуацію під час гонки Гран-прі Штирії в Австрії.

25-річному пілотові довелося зістрибнути з мотоцикла на швидкості 225 км на год. через відмову гальм.

Гонщик Yamaha Маверік Віньялес зійшов з дистанції Гран Прі Штирії змагань «MotoGP» на 16-му колі в результаті аварії, що спровокувала червоний прапор.

Через проблеми з гальмами Віньялес опустився по ходу гонки з шостого на 13-е місце. У якийсь момент на прямій до першого повороту Маверік зрозумів, що мотоцикл не гальмує, і розсудливо зіскочив з нього на швидкості 225 км/год.

Мотоцикл продовжив рух, врізався в огорожу і загорівся. Для ремонту бар'єрів гонку довелося зупинити. Сам гонщик у захисному спорядженні пролетів по асфальту довгу дистанцію, але відбувся легким переляком.

«На третьому або четвертому колі я відчув щось недобре з гальмами. Один раз я навіть вилетів за межі траси. У якийсь момент колодки просто розірвало в першому повороті. Що мені ще залишалося робити? Я усвідомлював, що гальм немає, і не збирався залишатися на байці, тому просто зістрибнув», - підкреслив іспанець.

Відзначимо, що іспанець вигравав серію мотогонок класу «Moto3»  у 2013 році.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: