Пролунало ім'я американського баскетболіста, якого натуралізують для збірної України

Пролунало ім'я американського баскетболіста, якого натуралізують для збірної України
Цікаво, Корі Волден хоч знає про існування країни, за яку збирається виступати?
Планета Баскетбол

Гравець може стати четвертим афроукраїнцем в історії нашої національної команди

Новим натуралізованим леґіонером збірної України стане американський оборонець Корі Волден.

27-річний Волден був пріоритетною кандидатурою, яку Айнарс Баґатскіс представив на розгляд до Федерації баскетболу України, і вже дав згоду на виступи за українську національну команду. В Федерації баскетболу України кандидатуру схвалили, тому справа залишається лише за паперово-документальною частиною питання.

188-сантиметровий оборонець є випускником університету Східний Кентуккі, майбутній сезон проведе в сербському «Партизані», з яким підписав контракт цього літа.

Два попередніх сезони Волден відіграв в «Хапоель» з Холона в Ізраїлі. У минулому сезоні Волден набирав 18,4 очка і робив 5,0 передачі в середньому за гру в матчах ізраїльської ліги, реалізуючи 40% триочкових. У Лізі чемпіонів ФІБА Корі зіграв 11 матчів, набираючи 13,8 очка + 4,0 передачі за 32,7 хвилини на паркеті.

Американець визнавався MVP чемпіонату Ізраїлю в минулому сезоні, а також вигравав з Холоном Кубок Ізраїлю-2018. До цього Волден виступав у бельгійському «Остенде», з яким у 2017-м оформив чемпіонський дубль (чемпіонат + Кубок Бельгії).

Передбачається, що Корі стане четвертим натуралізованим американцем в історії збірної України після Стівена Бьортта, Пуха Джетера і Джерома Рендла.

Втім, раніше лютого наступного року ми його в майці збірної в справі не побачимо - саме тоді команда Баґатскіса почне свій шлях у відборі на Євробаскет-2021.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: