«Руска курва». Українські ультрас заглушили гімн Сербії (відео)

«Руска курва». Українські ультрас заглушили гімн Сербії (відео)
Львівський виїзд запам'ятається сербам надовго
Юрій Присяжнюк

Сербські ЗМІ не розуміють, чому так сталося

Розгрому збірної Сербії у матчі проти команди України у Львові з рахунком 0:5 у матчі відбірного раунду чемпіонату Європи-2020 передувала ще одна цікава подія. Під час виконання національних славнів українські ультрас заглушили мелодію «Боже правды», яка є гімном Сербії. Наші фанати гучно виконали популярний у власних колах наспів «Руска курва», натякаючи на надмірну близькість між сербським і ворожим для нас російським народами.

Цікаво, що матчеві передувала спільна українсько-хорватська хода центральними вулицями Львова. Там лунали антиросійські і антисербські гасла.

Сербські ЗМІ у репортажі про матч щиро обурюються тому, що побачили. Щоправда, воліють не згадувати, як невдовзі після початку російської агресії на українські землі, у березні 2014-го під час єврокубкового матчу між баскетбольними клубами «Црвена Звезда» і київським «Будівельником» у Белграді сербські вболівальники розвернули на цілу трибуну прапор Росії і розмахували чорно-жовто-білим імперським стягом.

Українські ультрас навіть не приховують, що їхня вчорашня поведінка була відповіддю на системні проросійські і антиукраїнські випади сербів.

При цьому сербських вболівальників на трибунах «Арени Львів» практично не було. Практично, бо популярний у «Фейсбуку» паблік «Troublemakers & Ultras Action» стверджує, що один стяг Сербії на трибунах стадіону у місті Лева все ж був. І його висмикнув «на пам'ять» представник фанатського руху київського «Динамо».

2019_ukr-srb_praporТрофей українських ультрас

Зауважимо, що наступний матч українська збірна проведе 10 червня у тому ж Львові. Суперник - збірна Люксембургу. Початок поєдинку - о 21:45.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: