Воротаря «Баварії» цькують за виконання хорватської ліричної пісні, яку назвали націоналістичною (відео)

Воротаря «Баварії» цькують за виконання хорватської ліричної пісні, яку назвали націоналістичною (відео)
Мануель Нойєр потрапив під обструкцію за виконання ліричної пісні
Світлина - Instagram Мануеля Нойєра

Мануель Нойєр змушений виправдовуватися

Воротар німецької «Баварії» Мануель Нойєр несподівано для себе став фігурантом скандалу, перебуваючи на відпочинку в Хорватії разом з тренером голкіперів мюнхенської команди Тоні Тапаловічем.

У Мережі з'явилося відео, на якому 34-річний футболіст в компанії інших людей виконує пісню Lijepa li si, автором якої є популярний з часів Балканської війни 90-х років минулого сторіччя Марко Перковіч-Томпсон. Ненависники Марко постійно пов'язують його з ультраправою фашистською організацією «Усташі». Хоча сам Томпсон не раз повторював, що не є фашистом, а «просто» любить свою Батьківщину.

Після появи відео Нойєр піддався обструкції відповідних організацій у Німеччині, а також Сербії та Боснії і Герцеґовині. Сам футболіст почав виправдовуватися тим, що не знає хорватської мови і поняття не мав, який сенс несе в собі текст пісні.

Критики вчепилися у згадку території Герцеґ-Босна, що утворилася в результаті Боснійської війни і була невизнаною державою в Боснії і Герцеґовині в 1990 роках.

Хоча насправді пісня лірична. «Lijepa li si» з хорватської – «Ти так прекрасна». Цікаво, що композиція є популярною серед хорватських фанатів і виконується під час домашніх матчів національної збірної Хорватії під егідою ФІФА та УЄФА.

«Скандальні» рядки згадуються у приспіві і оспівують красу милих серцю хорватів земель:

«Ой, Загоро, ти так прекрасна,
Славоніє, золота ти,
Герцеґ-Босно - сердце гордоє,
Далмаціє, море моє.
Одна душа, а нас двоє,
Привіт, Ліко, гордість Велебіта»
.

Зауважимо, що під час чемпіонату світу-2018 в РФ пісню «Lijepa li si» виконували в роздягальні футболісти збірної Хорватії.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: