Як чернігівська «Десна» з київськими зірками під час карантину ювілей святкувала (фото)

Як чернігівська «Десна» з київськими зірками під час карантину ювілей святкувала (фото)
Наставник «Десни» Олександр Рябоконь з подарунком від Ігоря Бєланова та Анатолія Дем'яненка
Фото із соцмереж

Гулянки ніде не афішували, але у соцмережах з'явилися світлини

Вчора, 17 квітня, чернігівський футбольний клуб «Десна», який посідає в призупиненому поточному чемпіонаті України четвере місце, відсвяткував 60-річний ювілей.

В умовах пов'язаного з пандемією коронавірусу карантину непересічна подія минула начебто буденно. Однак, судячи з соцмереж окремих причетних до чернігівського спорту осіб, гулянка таки відбулася. Нехай і в режимі таємничості і звичного для таких випадків офіціозу.

Зокрема на ній були присутні зірки українського футболу 80-х, багаторічний капітан київського «Динамо» Анатолій Дем'яненко, володар «Золотого м'яча» найкращому футболістові Європи 1986 року Ігор Бєланов, учасниця Олімпіади-2016 у Ріо-де-Жанейро Ольга Бібік.

Саме 17 квітня 1960 на той час ще чернігівський «Авангард», який лише після відродження клубу в 1977 році трансформувався в «Десну», провів свій перший офіційний матч - поступився в Кропивницькому (тодішньому Кіровограді) 0:3 «Зірці».

У дебютному сезоні за «Авангард» у другій групі класу Б чемпіонату СССР грали в основному вихованці місцевого футболу - воротар Ломако, польові гравці Кравчинський, Школьников, Фінкельберг та інші. Тренером команди призначений колишній гравець київського «Динамо» Олександр Щанов.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: