«Хімік» зазнав п'ятої поразки поспіль у груповому етапі баскетбольного Кубку Європи

«Хімік» зазнав п'ятої поразки поспіль у груповому етапі баскетбольного Кубку Європи

Цього разу южненці з боями поступилися у Туреччині «Бююкчекмедже»

У середу, 8 листопада, южненський «Хімік» провів п'ятий поєдинок групового раунду Кубку Європи FIBA. Проте цей матч – проти турецького «Бююкчекмедже» – не мав для української команди турнірного значення. Як і наступна, завершальна зустріч у групі – проти бельгійського «Монса».

Після чотирьох поразок поспіль, а також перемоги «Бююкчекмедже» над косовською «Приштиною» стало точно відомо, що вище третього місця «Хімік» точно не підніметься. І то, аби розраховувати на такий «прорив», южненцям потрібно було з розгромними рахунками вигравати останні матчі у нинішніх єврокубках. Нагадаємо, що команда Віталія Степановського вдома турецькому клубу поступилася 60:80. Отож, «Хіміку» залишалося грати лише за власну честь і за призові, які прописані у регламенті турніру.

Українці почали матч надзвичайно вдало. Як жодного разу ще не починали ігри у нинішньому груповому етапі Кубку Європи. Рахунок відкрили господарі, але далі «хіміки» не тільки зрівняли рахунок (Олександр Антипов), але і вийшли вперед завдяки триочковому Віталія Мальчевського. Турки ніяк не могли поцілити з-за дуги, чим відразу ж скористалися Деррік Колтер і партнери, довівши перевагу до «+9» – 11:2. І тренер «Бююкчекмедже» змушений був брати тайм-аут.

Окрім вдалого захисту, южненцям вдавалося збирати фактично всі відскоки під власним щитом. Не допомагала господарям і відчутна підтримка вболівальників, які свистом зустрічали кожну атаку суперників з України. Кількома вдалими діями під чужим щитом відзначився В’ячеслав Петров, довівши рахунок до 17:6. І лише на останніх хвилинах чверті турки дещо скоротили відставання, та точний дальній Іллі Сидорова повернув все на свої місця. Команди ще обмінялися точними випадами та пішли на перерву за рахунку 22:12 на користь гостей.

Початок другої 10-хвилинки пройшов під знаком Сидорова, який за дві хвилини набрав п’ять очок. А потім неспортивним фолом «відзначився» Олександр Рябчук, внаслідок чого господарі скоротили рахунок до 20:27. І черга брати тайм-аут дійшла вже до Степановського, який, загалом, до цього був задоволений діями своїх підопічних.

Та все-таки десь щось у грі «Хіміка» зламалося. До того ж, южненці ще до середини чверті перебрали з фолами. І Райт за чотири з половиною хвилини до завершення цього відтинку зробив рахунок рівним, оформивши «енд-ван». Надалі команди йшли фактично очко в очко, поки Петров не влучив свій триочковий, а Байкан у відповідь був точний – 38:36. Проте «зелено-білі» просто так не здалися та зрівняли цифри на табло перед сиреною на велику перерву – 40:40.

image_02

На старті третьої чверті точним влучанням з-за дуги відзначився Мальчевський. Здавалося, що «Хімік» може розвинути цей успіх, але на неспортивний фол у боротьбі із суперником нарвався Лав. «Бююкчекмедже» вдало розіграв свою атаку, забезпечивши собі перевагу у чотири очки – 49:45. Остін Еріенс своїм триочковим скоротив відставання, але у цей вечір арбітри, напевне, вирішили, що южненцям потрібно виписати ще більше неспортивних фолів, записавши у пасив команди ще й технічний.

Друга половина чверті виявилася дуже результативною. Команди відповідали одна одній точними атаками. Розкута гра, під час якої суперники не цуралися кидати з різних дистанцій, протривала до кінця 10-хвилинки. «Хімік» програвав за дві хвилини до сирени 54:57, але Колтер і Кирило Марченко повернули лідерство своїх команді. За дві секунди до завершення чверті Райт порівняв цифри на табло. Та свого слова не сказав Петров, який закинув триочковий разом із сиреною – 62:59.

Сидоров збільшив відрив на старті останньої чверті, але Мальчевський заробив ще один неспортивний фол. І протягом наступної атаки «Бююкчекмедже» набрав відразу п’ять очок, вирвавшись вперед – 67:64.

«Хімік» у наступні хвилини так і перебував на відстані двох-трьох-чотирьох очок від суперника. І наблизитися ближче южненцям ніяк не вдавалося. Петров мав шанс зрівняти рахунок, проте двічі промахнувся зі штрафної лінії. Що не вдалося В’ячеславу, вийшло в Еріенса за 2:32 хвилини до фінальної сирени – 73:73.

Тепер не перший план виходили емоції та стійкість нервів. Українська команда стримала атаку господарів, після чого реалізувала свою. У наступній Еріенс мав шанс збільшувати перевагу до чотирьох очок, однак поцілив тільки один штрафний з двох. І все могло бути добре, якби «зелено-білі» не пропустили триочковий від Молдовяну. А наступні дві атаки южненці не змогли закінчити точними кидками. Саме тому і вийшло, що штрафні від Стояновски і стали вирішальними у цій зустрічі.

image_1

Таким чином, «Хімік» зазнав п’ятої перемоги поспіль у груповому раунді Кубку Європи. І тепер уже точно можна стверджувати, що южненці не піднімуться вище останнього місця у своїй групі. Гримнути дверима українці зможуть у домашньому матчі проти «Монса».

Кубок Європи FIBA з баскетболу

Матч 5-го туру

«Бююкчекмедже» (Туреччина) – «Хімік» (Южне, Україна) – 80:76 (12:22, 28:18, 19:22, 21:14)

«Хімік»: Колтер - 19, Петров - 16 + 9 підбирань, Сидоров - 10, Еріенс - 9, Антипов - 6, Мальчевський - 6, Рябчук - 3 + 7 підбирань, Марченко - 3, Лав - 2 + 5 підбирань, Павлов - 2.

Ярослав Твардовський, «Главком»

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: