Южненський «Хімік» зазнав ганебної поразки у Кубку Європи з баскетболу

Южненський «Хімік» зазнав ганебної поразки у Кубку Європи з баскетболу

Віце-чемпіон України програв у Бельгії «-24»

Жовтневе європейське турне южненського «Хіміка» закінчувалося у Бельгії поєдинком 3-го туру групового етапу Кубку Європи FIBA. Після перебування у Косово та невдалих спарених матчів із «Приштиною» віце-чемпіон завітав у гості до «Монса». Фактично, це був останній шанс «зелено-білих» зачепитися за боротьбу за путівку у наступний раунд євротурніру. Зважаючи на три поразки поспіль, невдача у звітному матчі поставила б хрест на надіях команди Віталія Степановського.

«Монс», до слова, зумів у другому турі перемогти на виїзді «Бююкчекмедже», якому «Хімік» на власному майданчику поступився без варіантів. Цього разу южненці були налаштовані знову дати бій бельгійцям, як це було майже два роки тому, у січні 2016 року, коли українська команда була близька до звитяги на території суперника у розіграші все того ж Кубку Європи. Тоді, нагадаємо, «зелено-білі» перемогли вдома, а на виїзді зазнали поразки, поступившись лише в овертаймі.

За гучної підтримки рідних трибун «Монс» швидко розіграв красиву комбінацію. А наступні їхні вдалі дії в атаці встановили на табло рахунок 4:0. На щастя, цього разу «Хімік» не проспав стартовий ривок суперника, як це було у протистояннях з «Приштиною». Олександр Антипов і Деррік Колтер порівняли сили супротивників. А Остін Еріенс влучним триочковим навіть вивів южненців уперед – 7:6.

Щоправда, «хімікам» одного разу не вдалося накрити дальню спробу від баскетболіста господарів, після чого команди почали йти очко в очко. До того ж суперники доволі швидко перебрали з фолами, тому часто гра призупинялася для виконання штрафних кидків. Приємно також, що українська команда не пустила господарів у відрив. А вдалий прохід Колтера під кільце навіть дозволив гостям піти на перепочинок, ведучи 19:17.

Зауважимо, що «Монс» намагався до вірного розігрувати свої атаки, тому інколи їм доводилося приймати не найкращі рішення на останніх секундах. До пори до часу «Хіміку» вдавалося вести у рахунку, поки за справу не взяв Ласісі, який двічі поспіль влучив з-за дуги – 23:19. І Степановський швидко взяв тайм-аут, адже потрібно було завадити конкурентам розвинути успіх.

image_-12-

Як виявилося, тренеру достукатися до підопічних не вдалося. Южненці не могли набрати бодай один бал у другій чверті протягом п’яти з половиною хвилин (!), а у цей час бельгійці зробили ривок 15:0, майже знявши питання про переможця зустрічі ще у другій 10-хвилинці. Зрушити цифри з мертвої точки біля назви свого клубу зумів Мальчевський. Ще по два очки українця принесли Колтер і Павлов. Це і були всі набрані бали «зелено-білими» у другій 10-хвилинці – абсолютно провалений відтинок гри з рахунком 6:22…

«Хімік» вийшов на другу половину зустрічі приреченим. Українським баскетболістам не вдавалося нав’язати суперникам навіть боротьбу під власним щитом. Три вдалі атаки від «Монса», і вже солідні «-20» для гостей – 45:25… Южненці ж продовжували промахуватися із забійних позицій, втрачали м’ячі, віддавали неточні передачі. Апогеєм нещастя стала атака на четвертій хвилині чверті, коли підопічні Степановського чотири рази поспіль атакували кільце, і чотири рази поспіль неточно!..

Майже п'ять хвилин «Хімік» не міг набрати очки у третій чверті, поки нарешті не закинув Павлов. Цього разу «Монсу» вдався ривок 12:0. На завершальний відтинок команди могли і не виходити, адже ці 10 хвилин були формальністю. Бельгійці за підсумками трьох чвертей вели 62:31.

На завершальну частину поєдинку бельгійці вийшли без особливого ентузіазму. Перемога від них уже нікуди не могла подітися, тож вони дозволили «Хіміку» виграти чверть з рахунком 20:13. «Зелено-білі» перейшли рубіж у півсотні очок лише на останній хвилині.

Розгромна поразка 51:75, яка на 99% залишає «Хімік» за бортом наступного раунду турніру. Аби сподіватися на продовження боротьби, южненцям потрібно обіграти «Монс» і «Бююкчекмедже» у матчах у відповідь з розривами у більш ніж 25 очок. А це – справжня утопія на даному етапі українського баскетболу…

image_-6-

Кубок Європи FIBA з баскетболу

Матч 3-го туру

«Монс» (Бельгія) – «Хімік» (Южне, Україна) – 75:51 (17:19, 22:6, 23:6, 13:20)

«Хімік»: Петров - 10, Антипов - 8, Колтер - 8, Сидоров - 6 + 5 підбирань, Лав - 4, Мальчевський - 4, Еріенс - 3, Рябчук, Марченко.

«Главком»

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Фото взяті з fiba.basketball
Команда із Косова завдала поразки українському «Хіміку» у баскетбольному Кубку Європи
БК «Монс»
Останній шанс «Хіміка». Анонс четвертого матчу южненців у Кубку Європи
«Хімік» зазнав другої поспіль поразки від турецького клубу у Кубку Європи
«Хімік» зазнав другої поспіль поразки від турецького клубу у Кубку Європи
Команди Пустового, Кравцова та Гладиря здобули чергові перемоги у своїх чемпіонатах
Команди Пустового, Кравцова та Гладиря здобули чергові перемоги у своїх чемпіонатах
БК «Істанбул»
Останній представник України у баскетбольних єврокубках вступає у боротьбу
«Сонце» у сонцезахисних окулярах: нова емблема українського баскетбольного клубу (фото)
«Сонце» у сонцезахисних окулярах: нова емблема українського баскетбольного клубу (фото)
Український баскетболіст - серед найкращих у чемпіонаті Італії
Український баскетболіст - серед найкращих у чемпіонаті Італії
Досвідчений український баскетболіст вирішив продовжити кар'єру у Грузії
Досвідчений український баскетболіст вирішив продовжити кар'єру у Грузії
Фото ФБУ
Колишній баскетболіст збірної України продовжить кар'єру в Азії
Дата публікації новини: