Ліга Європи. «Зоря» знову не змогла обіграти «Естерсунд»

Ліга Європи. «Зоря» знову не змогла обіграти «Естерсунд»

Тепер для виходу у плей-офф у шостому турі підопічним Вернидуба потрібно перемагати «Атлетик»

У четвер, 23 листопада, луганська «Зоря» провела свій черговий матч у Лізі Європи. На жаль, у п'ятому турі підопічні Юрія Вернидуба у важливому матчі програли шведському «Естерсунду», погіршивши собі шанси на вихід у плей-орфф турніру.

В українського клубу після цієї поразки залишилося шість балів, а у найближчого переслідучача «Атлетика» з Більбао шість очок і гра у запасі, яка відбудеться о 22:05 проти «Герти».

Луганський клуб доволі нервово почав матч, у свою чергу господарі поля відразу заволоділи ініціативою, не давши українському клубу навіть зіграти на контратаках. Хоча тут «привіт» у самим гравцям «Зорі», які доволі невпевнено грали у центрі поля, наче боялися суперника. На 16-ту хвилину матчу відсоток володіння м'ячем був 73 на 27 на користь шведського клубу...

Ближче до середини тайму луганський клуб дещо вирівняв статистику володіння м'ячем, однак попереду у підопічних Вернидуба явно не клеїлося. У свою чергу «Естерсунд» у контрвипадах часто загрожував воротам Луніна, нехай це в основному були дальні удари, але команда з Швеції явно виглядала впевненіше.

На жаль, це вилилося таки у гол за п'ять хвилин до перерви: Едвардс прострілював на Джеро, але м'яча так ніхто і не торкнувся, коли той залітав у ворота Луніна - доволі необачна помилка українського клубу у власному карному...

.jpg_63

На 45-й хвилині «Зоря» могла зрівняти рахунок до перерви, однак постріл Юрі з-за меж карного пройшов повз 9-тку воріт суперника. Арбітр компенсував одну хвилину у першому таймі, втім, луганський клуб за цей відрізок нічого небезпечного більше не с творив.

Другий тайм почався за переваги луганського клубу, підопічні Вернидуба перехопили ініціативу, однак явно не вичстачало останнього удару. Простріли від Караваєва, штрафний від Опанасенка - все повз кассу. На 56-й хвилині Мукібі після контратаки вийшов на ударну позицію, але пробив поруч зі стійкою, а могло бути 2:0 на користь суперника.

Надалі «Зоря» знову перейшла в оборону, у свою чергу шведи не чуралися атакувати і надалі, і ледь це не привезло до другого голу, коли на 63-й хвилині Лунін врятував команду після небезпечного удару від Годаса.

Через три хвилини після моменту Годаса «Зоря» таки могла відіграти один м'яч, втім, голкіпер господарів поля парирував небезпечний удар від Юрі вже у межах карного. «Зоря» продовжувала тиснути, але обірвалася у центрі поля, в результаті чого Годос майже через весь центр поля пройшов з м'ячем і без опіки пробив точно в кут Луніна - 2:0.

Лише за кілька хвилин до фінального свистка «Зоря» створила ще два гострі моменти, однак голкіпер суперника Кейта двічі врятував свою команду після небезпечних ударів від Харатіна та Гордієнка. У підсумку луганський клуб знову поступилася «Естерсунду», і тепер для виходу у плей-офф підопічним Вернидуба потрібно перемагати на виїзді «Атлетик».

Ліга Європи з футболу

Матчі 5-го туру

Група J

«Естерсунд» (Швеція) – «Зоря» (Луганськ, Україна) – 2:0 (1:0)

Голи: 1:0 – Гречишкін (40, а/гол), 2:0 – Годдос (78)

«Естерсунд»: Кейта, Петтерссон, Папаяннопулос, Геро (Менса, 85), Сема, Едвардс, Сомі, Баширу, Нурі, Мукійбі, Годдос

«Зоря»: Лунін, Сухоцький, Сваток, Гордієнко, Харатін, Андрієвський (Бабенко, 61), Караваєв, Гречишкін, Громов (Луньов, 46), Опанасенко, Юрі (Сілас, 72)

Попередження: Едвардс (50), Андрієвський (53), Караваєв (53), Бабенко (79), Сваток (82)

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: