Польський успіх України. Європейські ЗМІ про наших футболістів за кордоном

Польський успіх України. Європейські ЗМІ про наших футболістів за кордоном
Андрій Богданов за мить заб'є гол. Фото ФК «Арка»

Вашій увазі найпомітніші коментарі іноземних видань до гри українських виконавців за минулий вікенд

Спортивна редакція «Главкома» продовжує ретельно відстежувати виступи українських футболістів, які захищають кольори своїх команд у різних  європейських чемпіонатах. Увагу шанувальників українських талантів цього разу прикували наші гравці у першостях, насамперед, Польщі та Бельгії.

«Главком» не проходить повз виступи наших хлопців – Вашій увазі найпомітніші коментарі іноземних видань до гри українських виконавців.

Колишній хавбек київського «Динамо» та донецького «Олімпіка» Андрій Богданов тепер заробляє на хліб у Польщі. Його клуб «Арка» з міста Гдиня у матчі 29-го туру чемпіонату вищої ліги Екстракласи мінімально переміг команду, яка веде боротьбу за титул чемпіона – варшавську «Легію» (1:0). Український вболівальник може пишатися нашим хлопцем, адже саме Богданов забив єдиний гол у матчі. Андрій забив симпатичний м’яч зі штрафного удару. У підсумку господарі здобули важливу перемогу з рахунком 1:0. Наразі в активі Андрія сім матчів за новий клуб, це його перший гол у Польщі. Завдяки цій звитязі команда Богданова піднялася на восьме місце в турнірній таблиці й має в своєму активі 40 очок.

Видання PrzegladSportowy про гру Андрія й момент із забитим голом пише наступним чином:

1_56

«…Ми знали, що в нього сильний і точний удар, але такі голи – завжди приємний сюрприз. Забитий українцем Богдановим гол – не випадковий. М'яч після його удару «прошив» стінку – голкіпер суперника був безсилий, адже коли ти закритий своїми футболістами, важко продемонструвати майстерність…» 

Екс-футболіст київського «Динамо» Євген Макаренко нині грає за бельгійський клуб «Кортрейк». У грі проти «Ваасланд-Беверена» в межах вищого дивізіону чемпіонату Бельгії Ліги Жупілє Євген провів на полі увесь матч і зумів відзначитися результативною передачею, коли його команда забивала перший гол. Гра закінчилася з рахунком 4:1 на користь команди Макаренка. Наразі Євген провів за «Кортрейк» 28 матчів із початку сезону. В його активі перший гольовий пас. Наразі команда Макаренка займає першу позицію в секстеті клубів, які ведуть боротьбу за місце в Лізі Європи, маючи три бали.  

Автори Sporza про локальне звершення Макаренка написали наступне:

2_42

«…Вже в дебюті матчу Макаренко помітив партнера й віддав точний пас. Це поклало початок переконливій грі господарів, які завдали нищівної поразки супернику…»

Інший наш «поляк», а це екс-гравець «Карпат» Павло Ксьонз, нині також грає у чемпіонаті Польщі. Павло захищає кольори клубу «Сандеція». В матчі Екстракласи з клубом «Гурник» з міста Забже, його команда на виїзді зіграла унічию (2:2). Павло цей матч може записати собі в актив. Ксьонз відіграв на полі 84 хвилини, а на 56-й зумів зробити гольову передачу, що дозволило Трохиму відкрити рахунок у матчі. Наразі Павло зіграв за «Сандецию» чотири матчі. Це його перша результативна дія за новий клуб. Команда займає останню, 16-ту позицію, в таблиці про ранги Екстракласи, маючи 24 бали.

Ресурс SportoweFakty звершення нашого хлопця коментує наступним чином:

3_35

«…Перший гол у матчі стався, коли гостям вдався прорив лівим флангом. Ксьонз протягнув м’яча, обігравши кількох суперників на своєму шляху й віддав точну передачу майже в центр воротарського майданчика, де партнеру залишалося лише виграти боротьбу й підставити ногу. Перше взяття воріт у матчі – заслуга асистента…»

Як відомо, нещодавно захисник грецького клубу АЕК, українець Дмитро Чигринський, зі своїм нинішнім клубом договір про співробітництво продовжив. Колишній бек каталонської «Барселони» залишається важливим виконавцем у командному механізмі тренера колективу, іспанського спеціаліста Маноло Хіменеса. От і в черговому матчі чемпіонату вищого дивізіону Греції Дмитро відіграв на полі усі 90 хвилин. Це був поєдинок із «Панатінаїкосом», у якому АЕК в домашній зустрічі суперника переграв з переконливим рахунком 3:0. Для Дмитра це була 23-тя поява в футболці АЕКа з початку сезону. В активі Чигринського один гол та одна результативна передача. АЕК займає перше місце в таблиці про ранги, маючи 57 балів.

Журналісти Metrosport про Дмитра пишуть побіжно, відзначаючи також і його партнера по центру захисту:

4_34

«…Перемога АЕКа над опонентом була б неможливою без впевнених дій центру оборони господарів. І Чигринський, і Враньєш відіграли надійно та впевнено…»

Максим Салівон, для «Главкома»

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: