Як нахвалюють Яремчука та критикують Ярмоленка. Європейські ЗМІ – про українських футболістів

Як нахвалюють Яремчука та критикують Ярмоленка. Європейські ЗМІ – про українських футболістів

Вашій увазі найпомітніші коментарі німецьких і бельгійських видань до гри українських виконавців

Спортивна редакція «Главкома» продовжує ретельно відстежувати виступи українських футболістів, які захищають кольори своїх команд у різних  європейських чемпіонатах.

Увагу шанувальників українських талантів постійно приковують наші гравці у кількох першостях, цього разу – насамперед у Бельгії та Німеччині. «Главком» не проходить повз виступи наших хлопців – вашій увазі найпомітніші коментарі іноземних видань до гри українських виконавців.

Хавбек німецького «Шальке» Євген Коноплянка в матчі свого клубу проти «Фрайбурга» (перемога 1:0) на виїзді грав з перших хвилин. Він запам’ятався не тільки нереалізованим моментом, коли влучив у стійку, а й тим, що намагався віддавати передачі частіше на ближчих партнерів, а не вперед. Можливо, такою була настанова тренера команди Доменіко Тедеско… Євген провів на полі 65 хвилин. Після цієї вікторії команда з Гельзенкірхена ділить третю-четверту позицію з принциповим суперником, «Боруссією» з Дортмунда. В обох команд по 20 очок. 

Таке видання, як Revier Sport, Коноплянці поставило «четвірку» (нагадаємо, що в Німеччині найвищий бал – 1).

1_28

«… «Шальке» міг отримати перевагу в рахунку ще в першому таймі, коли після відмінного пасу Ді Санто Коноплянка мав чудову нагоду забити, проте влучив у каркас воріт суперника. Українець діяв ближче до центру, а не до флангу, проте це виглядало не надто переконливо…»

Ще один наш «німець», футболіст клубу «Боруссія» з Дортмунда Андрій Ярмоленко, на вихідних провів зі своєю командою вельми важливий, у контексті боротьби за «золото» вищого дивізіону Німеччини, матч. Поєдинок з «Баварією» з Мюнхена на «Вестфалені» команда Андрія провалила – поразка 1:3. Ярмоленко наніс більше всіх ударів по воротам опонента – чотири. Крім того, він єдиний із гравців господарів, який двічі бив у отвір воріт. Проте в цілому Андрій не реалізувал три гольових моменти – це був не його вечір… Ярмоленко записати гру з Мюнхеном собі в актив не може. 

Суспільно-політичний ресурс Ruhr Nachrichten Андрію поставив низьку «п’ятірку» й від його гри явно не в захваті.

2_14

«…Українець сильно старався, проте Давид Алаба з більшості дуелей вийшов переможцем. В одному епізоді на 30-й хвилині Ярмоленко був зобов’язаний забивати... Цей гравець погано допомагав обороні, не встигав повертатися. Це призвело до третього голу, коли Алаба зумів безперешкодно подати…»

Інший відомий ресурс, Spiegel, Ярмоленка теж не «пощадив».

3_11

«… В першому таймі двічі не реалізував виходи тет-а-тет, після перерви завадив пробити Обамеянгу. В атаці в Ярмоленка не виходило нічого, проте й в обороні він діяв не вельми вдало. Часто не знав, яку позицію займати при наступі суперника. За рахунку 0:1 відпустив від себе Тіаго на кілька метрів, і це була дуже невдала дія…»

Вельми вдалий тиждень видався для одного з наших «бельгійців». Нападник клубу «Гент» Роман Яремчук нарешті відкрив лік забитим м’ячам у матчах за нову команду. В грі зі «Стандардом» Роман вийшов з перших хвилин на вістрі атаки й був замінений на 77-й хвилині. Ступінь радості Яремчука після забитого м’яча була такою грандіозною, що одразу ж після забитого м’яча Роман скинув з себе футболку й отримав попередження від арбітра. Гол Яремчука виявився єдиним у матчі. Таким чином, після цієї звитяги команда Романа займає 11-ту позицію в таблиці з 16-ма балами в активі. 

Спеціалізований ресурс Voetbalkrant прогнозовано залишився задоволений діями нашого форварда.

4_11

«…Його емоції після забитого м’яча кажуть самі за себе – для Яремчука цей гол був дуже важливим. Варто сказати, що в цілому цей форвард провів дуже вдалий матч. Крім активності біля воріт суперника, він запам’ятався ще й вдалими діями, коли віддавав м’яча на партнерів – Яремчук не є егоїстом, він охоче пасує на своїх гравців, є справжнім командним хлопцем…» 

Хавбек іншого бельгійського клубу, «Генка», Руслан Маліновський, матч проти «Локерена» почав зі «старту», й дограв до його завершення. На початку другого тайму Руслан отримав жовту картку. Його команда зіграла унічию, а обидва учасники матчу не змогли проявити себе в атаці – на табло після останнього свистка в матчі горіли нулі. Після того, як «Генк» записав у свій актив один бал, ця команда займає десяту позицію з 19-ма очками.  

Автори сайту Sporza грою Маліновського лишилися явно незадоволеними.

5_05

«…Як футболіст, який відповідає за креатив своєї команди, він зіграв доволі посередній матч. Від такого гравця завжди чекаєш передач, які будуть сприяти загостренню подій біля воріт суперника, а також сильних і точних ударів, адже Маліновський гарно володіє лівою. Проте всього цього від нього було дуже мало. Багато в чому саме тому «Генк» зіграв так пасивно в атаці, й не зумів порадувати шанувальників перемогою…» 

Максим Салівон, для «Главкома»

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: