Ярмоленко: Усвідомлював, що мене «Боруссія» купувала не як 18-річного юнака

Ярмоленко: Усвідомлював, що мене «Боруссія» купувала не як 18-річного юнака

Лідер збірної України поділився переживаннями від переїзду у Німеччину, розповів про нового українця Марлоса, а також, чого очікувати від останніх матчів у відборі на ЧС-2018

Хавбек збірної України Андрій Ярмоленко з партнерами зробить все, щоб у двох матчах, що залишилися до кінця відбору на Чемпіонат світу 2018 року, добути максимальний результат.

Про це півзахисник дортмундської «Боруссії», лідером збірної розповів напередодні вильоту головної команди країни в Албанію на матч проти збірної Косова.

Нагадаємо, аби розраховувати на пряму путівку на ЧС-2018 Україні потрібно перемагати на виїзді Албанію, а потім удома здолати ще й Хорватію, матч з якою відбудеться у понеділок, 9 жовтня.

Додамо, що «Главком» писав, що потрібно знати про футбольну збірну Косова.

Про новоявленого українця Марлоса

«Думаю, не варто зайвий раз розповідати, що це за футболіст. Він однозначно допоможе національній команді України. А з приводу натуралізації можу сказати, що я ніколи не був проти того, щоб подібне відбувалося, але тільки у тому випадку, якщо гравець або будь-яка інша людина буде продовжувати жити у нашій країні, вивчить гімн, буде шанувати наші традиції... Я з повагою ставлюся до вибору Марлоса. Принаймні, хлопець він класний», - сказав він.

«У нас достатньо хороших виконавців, молодих у тому числі. Але якщо у людини є український паспорт, тоді вже тренерському штабу вирішувати, чи гідний він бути викликаний до головної команди країни», - зауважив Ярмоленко.

Про своє нове місце роботи у Німеччині

«Звичайно, у такій ситуації непросто. Все по-іншому, починаючи з тренувального процесу і до побуту. У всьому потрібно перебудовуватися. За тобою ніхто не бігає, все віддається на відкуп футболістові. Припустимо, ти сам ходиш на сніданки (у збірній тебе обов'язково розбудять)... У Німеччині є розклад, і його потрібно бездоганно дотримуватися», - розповів Андрій.

«У «Боруссії» я думав про все. Навіть припускав, що з першої гри може не заладитися. Але я - доросла людина та прекрасно усвідомлював, що мене купували не як 18-річного юнака, а як, напевно, футболіста, що відбувся, адже у цьому місяці мені виповниться 28 років. Тому я старався, щоб із самого початку показувати гідний футбол», - поділився переживаннями футболіст.

«Що стосується німецької мови, то найнеобхідніші, так би мовити, футбольні слова або вирази я вже розумію, хоча всі хлопці можуть спілкуватися англійською, яку я знаю набагато краще. Головне – не соромитися, партнери тобі допоможуть. Так, трапляється за обідом, що місцеві футболісти розмовляють німецькою, і буває, що я тільки посміхаюся і махаю головою (посміхається). Хоча я така людина, що не можу мовчати, хочеться поговорити. Часто спілкуюся з турками, адже у нас зараз багато спільних тем, враховуючи наше суперництво у відбірній групі до ЧС-2018. Шахін, Топрак кажуть, що Україна не потрапить на чемпіонат світу. Я ж сказав Шахіну, що якщо він сильно хоче бути на Мундіалі, то я куплю йому квиток у VIP-ложу (сміється). Хлопці з почуттям гумору», - пояснив українець.

«Те, що я зрозумів з перших тренувань у Дортмунді, - це чимось схоже на той футбол, який «Динамо» демонструвало за Сергія Реброва. Я швидко зрозумів, на яких позиціях я повинен перебувати, коли м'яч у нас. Ось у цьому плані складнощів практично не виникало. Дуже багато уваги у «Боруссії» приділяють переходу з атаки в оборону. Глядачі кайфують, коли футболіст втратив м'яч, але потім відразу вступив у відбір і повернув його своїй команді», - зауважив Ярмоленко.

246a90.

Про Бундеслігу

«Я не можу сказати, що там всі команди демонструють божевільний рівень гри. Так, помітно, що якість футболу серйозно відрізняється від українського, там багато виконавців високого класу. Але найбільше захоплюють заповнені стадіони. За такої аудиторії завжди хочеться стрибнути вище голови. Коли тобі 80 000 чоловік аплодують за якусь корисну дію - прямо мурашки біжать по шкірі... Це не так, як у нас, коли на матчах «Динамо» у чемпіонаті часом не збирається і 10 000 глядачів», - резюмував Андрій.

Про приїзд у збірну після переходу у новий клуб

«У мене за місяць перебування у Німеччині накопичилося багато історій, якими хочеться поділитися з партнерами по національній команді, але часу катастрофічно не вистачає. Напевно, вже у відпустці буде більше можливостей поговорити. Зараз же розслаблятися не можна, оскільки перед нами стоять максимальні завдання в останніх матчах відбору, так що концентрація тільки на цьому. Не хочеться, щоб були змарновані ті результати, яких ми добивалися протягом усього відбірного циклу. Зараз потрібно докласти максимум зусиль, щоб довести до кінця справу, яку розпочали восени 2016 року», - пояснив він.

Про майбутніх суперників у відборі – Косово та Хорватію

«Я з обережністю до всього ставлюся, оскільки читаю українську пресу, яка тільки й говорить про гру з «картатими». Але це невірно. З Косовом буде не менш складний матч. Це непроста команда, тому, як сказав Андрій Шевченко, нас очікує два фінали», - поділився футболіст.

«Збірна Косова без сумніву зростає. Якщо ви згадаєте нашу гру першого кола, то ми по ходу поєдинку відскочили за рахунку 1:0. І дотиснути суперника змогли тільки під завісу матчу. При цьому ми адже грали, по суті, на нейтральному полі. А зараз будемо змагатися у гостях, тому необхідно зіграти максимально зібрано, і щоб у жодному разі не було недооцінки супротивника», - підсумував Ярмоленко.

За матеріалами zbirna.com

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: