Юлія Джима потрапила у квіткову церемонію у гонці переслідування на етапі у Гохфільцені

Юлія Джима потрапила у квіткову церемонію у гонці переслідування на етапі у Гохфільцені
Юлія Джима. Фото ФБУ

Українська біатлоністка на другому етапі Кубку світу стала шостою

Після вдалої спринтерської гонки на етапі Кубку світу у Гохфільцені напередодні, де Віта Семеренко фінішувала з четвертим результатом, від неї очікували не менш успішного виступу й у суботу, 9 грудня, у гонці переслідування. Хоча було очевидно, що створити конкуренцію Домрачевій, Кузьміній і Вірер, які мають кращу швидкість, буде важко. Віті залишалося зціпити зуби та розраховувати на точну стрільбу. На жаль, забігаючи наперед зазначимо, що підвела не швидкість, а стрільба...

Іншим українкам – Валі Семеренко (17-й стартовий номер), Юлії Джимі (20-й), Анастасії Меркушиній (24-й), Ірині Варвинець (31-й) – на потрапляння у призову трійку, відверто кажучи, не доводилося. Хоча, на відміну від тієї ж Олени Підгрушної, яка провалила спринт, вони вибороли для себе місця у «пасьюті», а тому могли поборотися за очки у загальний залік.

Дар’я Домрачева вирішила не особливо поспішати на першому колі, тому Анастасія Кузьміна, Доротея Вірер і Віта Семеренко навіть скоротили відставання на кілька секунд кожна. А перед першим вогневим рубежем білоруска взагалі скинула швидкість, що дозволило Кузьміній бути на відстані всього десяти секунд позаду. Віта програвала лідеру 30 секунд.

Як виявилося, Дар’я просто переводила подих перед стрільбою, на якій вона закрила всі мішені та пішла на трасу абсолютним лідером. Кузьміна, Вірер і Віта припустилися по одному промаху. І якщо Анастасія зуміла втримати свою позицію, то італійсько-український дует опустився на шосте та сьоме місця. Натомість, піднялася у десятку Валя Семеренко, яка була точною. Як і Джима, яка опинилася на 14-му проміжному рядку.

На другому колі Віта та Доротея працювали у тандемі, а от Кайса Макаряйнен увімкнула наступну передачу, і перед стрільбою вийшла на четверту позицію. Зауважимо, що очевидний прогрес був в Ірини Варвинець, яка без промахів пройшла першу стрільбу.

Другий вогневий рубіж вийшов дуже вдалим для українок. Віта Семеренко, закривши всі мішені, піднялася на четверту сходинку, з якої, власне, і починала гонку, Валя – на сьому з хвилинним відставанням від Домрачевої, а Джима – на десяту. Водночас, Кузьміна за рахунок хорошого ходу трасою скоротила відставання від Домрачевої до дев’яти секунд. На третє місце піднялася Макаряйнен – представниця Фінляндії чисто пройшла другу стрільбу.

Перед третім вогневим рубежем Кузьміна дістала Домрачеву, й у тої не витримали нерви. Дар’я одного разу промахнулася та пішла на коло штрафу, тоді як Анастасія захопила лідерство. Крім того, Макаряйнен скоротила відставання від першого місця до 17-ти секунд.

Перша «стійка» виявилася невдалою для сестер Семеренко, які синхронно припустилися двох промахів кожна. Це, звичайно ж, відкинуло їх у другий десяток. Валю навіть випередила Варвинець. Проте, Джима пройшла чисто черговий рубіж і піднялася на п’яту сходинку, програючи Вірер 16 секунд. На жаль, до першої трійки було далеко. Можна було сподіватися лише на велику кількість промахів, аби мати надію на потрапляння на п'єдестал пошани.

Кузьміна дуже довго вицілювала на останньому вогневому рубежі, проте це дало результат – «нуль» у графі промахи та перше місце перед завершальним колом. Макаряйнен одного разу промахнулася, тому пропустила вперед Домрачеву, але відрив був не настільки великим, щоб Кайса його не відіграла.

Прикро, але Джима не закрила одну мішень, тому відкотилася на шостий рядок. При цьому Юлія випереджала найближчу переслідувачку на дев’ять секунд, тому була впевненість, що вона потрапить у квіткову церемонію. Щодо інших українок, то Варвинець знову точно відстрілялася та піднялася на 12-ту сходинку. Віта та Валя йшли поруч на 15-й і 16-й сходинках.

75385

Анастасія Кузьміна та Дар'я Домрачева. Фото ФБУ

У підсумку Кузьміна без проблем втримала свою лідерство та виграла «пасьют» у Гохфільцені. А за її спиною розгорнулася справжня боротьба за срібну відзнаку, яку на останніх метрах виграла Макаряйнен. У Домрачевої просто не вистачило сил. Вірер спокійно втримала четвертий підсумковий рядок, а Джима – шостий. Таким чином, Україна знову була представлена у квітковій церемонії. Цього разу Юлією.

Варвинець на останньому відтинку дещо втратила та фінішувала 15-ою. Відразу за нею до фінішу дісталася Віта Семеренко, яку сьогодні, як уже писалося, підвела стрільба. Валя у підсумковому заліку стала 18-ою, а Анастасія Меркушина – 22-ою. Попереду у біатлоністів естафетні гонки у неділю, де в України є серйозні шанси на потрапляння на п’єдестал пошани.

Кубок світу з біатлону сезону-2017/18

Етап у Гохфільцені, Австрія

Гонка переслідування у жінок

1. Анастасія Кузьміна (Словаччина) (1+0+0+0) - 34:31.2
2. Кайса Макаряйнен (Фінляндія) (1+0+0+1) - +10.2
3. Дар’я Домрачева (Білорусь) (0+0+1+0) - +11.8
4. Доротея Вірер (Італія) (1+0+0+1) - +51.6
5. Марте Олсбю (Норвегія) (1+0+0+0) - +58.2
6. Юлія Джима (Україна) (0+0+0+1) - +1:08.0
...15. Ірина Варвинець (Україна) (0+0+1+0) - +1:55.7
...16. Віта Семеренко (Україна) (1+0+2+1) - +1:58.8
...18. Валентина Семеренко (Україна) (0+0+2+0) - +2:03.7
...22. Анастасія Меркушина (Україна) (1+1+0+0) - +2:12.9

«Главком»

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: