Боти навчилися швидше за людей проходити CAPTCHA-тест

Боти навчилися швидше за людей проходити CAPTCHA-тест
CAPTCHA є комп'ютерним тестом, який застосовують для того, щоб визначити, хто використовує систему – людина чи комп'ютер
фото з відкритих джерел

Боти можуть перемогти людей у CAPTCHA-тестах як у швидкості, так і в точності

Міжнародна група дослідників виявила, що боти краще та значно швидше, ніж люди, проходять повністю автоматизований CAPTCHA-тест. Про це повідомляє The Independent.

Під час дослідження науковці оцінили 200 найпопулярніших вебсайтів і виявили, що 120 все ще використовують CAPTCHA-тест, який має відрізняти комп'ютер від людей. Вони скористалися допомогою 1 000 онлайн-учасників – різних за розташуванням, віком, статтю та освітнім рівнем – щоб пройти 10 CAPTCHA-тестів на цих сайтах і оцінити рівень їхньої складності. 

Дослідники виявили, що багато ботів, описаних у наукових журналах, можуть перемогти людей у CAPTCHA-тестах як у швидкості, так і в точності.

Для проходження деяких CAPTCHA-тестів людям було необхідно від 9 до 15 секунд для розв'язання із точністю в приблизно від 50 до 84%, тоді як ботам знадобилося менше секунди, щоб їх пройти і зробити це майже досконало. 

«Точність ботів коливається від 85 до 100%, у більшості – вище 96%. Це значно перевищує діапазон точності, який ми спостерігали (50-85%) у людей», – йдеться у висновках дослідників.

Як відомо, CAPTCHA є комп'ютерним тестом типу виклик-відповідь, який використовується для того, щоб визначити, хто використовує систему – людина чи комп'ютер. Термін з'явився у 2000 році.

Нагадаємо, Управління кіберпростору КНР випустило проект нових правил, що обмежують використання технології розпізнавання осіб. Її надмірне поширення викликало побоювання китайського регулятора.

До слова, британські вчені навчили штучний інтелект викрадати дані за допомогою розпізнавання звуків натискання клавіш на клавіатурі. Так, ШІ може вгадати введену комбінацією з точністю до 95%.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: