«Епіфаній – біс і розкольник». Шокуюче різдвяне звернення митрополита Павла з Лаври

«Епіфаній – біс і розкольник». Шокуюче різдвяне звернення митрополита Павла з Лаври
Митрополит УПЦ МП Павло: «Мені казали пом’яніть Епіфанія. Сущого біса?»
скріншот з відео

Одіозний настоятель Києво-Печерської лаври натякнув вірянам, що для них скоро прийде час… іти на смерть

Предстоятель УПЦ/ПЦУ митрополит Епіфаній є бісом і самосвятом, а влада Україна пішла проти власних громадян і Христа, а втрата Московською церквою храмів Верхньої лаври трапилася через слабкість віри. Такі меседжі озвучив намісник Києво-Печерської лаври митрополит УПЦ МП Павло під час різдвяного привітання 6 січня після вечірньої службі у храмі Агапіта Печерського, що знаходиться на території Нижньої лаври.

Читайте також: Українські церкви переходять на новий календар: які зміни відбудуться

Митрополит Павло перед нечисленною паствою назвав предстоятеля УПЦ/ПЦУ, митрополита Епіфанія самосвятом, а почесного патріарха УПЦ/ПЦУ Філарета – розкольником, які нібито завтра, 7 січня, звозитимуть людей на службу до звільненого від Московської церкви Успенського собору за гроші з усієї України. «…Як мені казали відмовитися від Московського патріархату. Та немає у нас патріарха і патріархії! Мовляв, пом’яніть Епіфанія. Кого? Сущого біса, розкольника? Я не боюся це казати, якраз іде трансляція. Людина не хрещена, народжена бог єсть як. Але то їхні проблеми», – сказав митрополит Павло.

У зверненні до кількох вірян у храмі Павло також назвав причину того, чому його церква втратила храми Верхньої лаври, які є головними, і закликав ігнорувати запрошення на відвідання служби, яку 7 січня очолюватиме митрополит Епіфаній. «Деякі нам телефонують і кажуть, що ви допустили, що захопили Верхню лавру. Не ми допустили. Це допустили усі ви, і всі ми. Чому? Тому що, мабуть, слабка наша молитва, яку не чує Господь», – такий висновок зробив намісник Києво-Печерської лаври. «Повірте, ми нічого не можемо зробити. Моліться, аби біс не прийшов і на цю територію (територію Нижньої лаври)», – додав митрополит Павло.  

Десятки вірян зібрались аби послухати митрополита Павла
Десятки вірян зібрались аби послухати митрополита Павла
скріншот з відео

Намісник також переконував нечисленну паству, що віруючих УПЦ МП начебто набагато більше, ніж «розкольників», але вони нічого не можуть зробити через свавілля влади. Митрополит також зробив неоднозначну заяву про благословення йти на смерть. «Нас було 10 тис., а їх 1 тис., але в них автомати, пістолети. Вони озброїлися проти свого народу. Я не настільки дурний, щоби благословляти вас іти на смерть. Ще не час. Кожен обере свій вчинок, який захоче. Їх попереду буде ще багато», – сказав архієрей УПЦ МП.

«Це групка безбожників, бандитів, які ведуть відкриту війну проти Церкви. Головне для них не війна. Головне – знищити Святу соборну і апостольську Церкву. Тобто нас з вами відвернути від Христа», – додав митрополит Павло.

Митрополит Павло назвав митрополита Епіфанія самосвятом, а почесного патріарха УПЦ/ПЦУ Філарета – розкольником
Митрополит Павло назвав митрополита Епіфанія самосвятом, а почесного патріарха УПЦ/ПЦУ Філарета – розкольником
скріншот з відео

Як повідомлялося раніше, 7 січня о 9:00 в Успенському соборі, головному храмі Києво-Печерської лаври відбудеться різдвяне богослужіння, яке очолить митрополит Київський, предстоятель Української православної церкви Епіфаній.

Напередодні УПЦ/ПЦУ підписала угоду з Національним Києво-Печерським заповідником на використання Успенського собору терміном на 1 день.

Нагадаємо, 31 грудня закінчився термін оренди Успенського собору і Трапезного храму для УПЦ МП. Прохання митрополита УПЦ МП, намісника Києво-Печерського монастиря Павла до президента продовжити оренду залишилися без відповіді.   

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: