До Православної церкви України приєдналися ще дві громади

До Православної церкви України приєдналися ще дві громади
Михайлівський Золотоверхий собор — кафедральний собор Православної церкви України
Фото: zeft.in.ua

Кілька людей намагалися агресивно протидіяти приєднанню

Ще дві громади ухвалили рішення про перехід з юрисдикції УПЦ (МП) до Православної церкви України. Про це повідомила прес-служба Вінницької єпархії ПЦУ.

Відповідно до повідомлення, це сталося 24 грудня.

Йдеться про вірян храму Чуда архістратига Божого Михаїла в Хонях смт Вороновиця Вінницького району та у с. Іванівка Вінницького району. В обох парафіях служить протоієрей Володимир Мельникович.

Рішення першої парафії було ухвалено після обговорення на загальних зборах релігійної громади. Кілька гостей з сусідньої парафії, яка залишилася у Московському патріархаті, намагалися агресивно агітувати проти Української церкви, та зрештою, усі їхні спроби не мали успіху. За помісну православну церкву України, яка є канонічною, незалежною у своєму управлінні і рівноправною серед 15-ти автокефальних православних церков світу, проголосували 60 парафіян разом зі своїм настоятелем протоієреєм Володимиром Мельниковичем.

У другій парафії отця Володимира пропозицію приєднатися до Православної церкви України підтримали абсолютно одностайно.

Раніше у Вінниці до Православної церкви України приєдналася парафія скельного Свято-Троїцького храму, розташованого у колишньому командному бункері радянської армії, у гранітних скелях на березі Південного Бугу.

Напередодні парафія святих апостолів Петра і Павла міста Жовкви у Львівській області приєдналася до Православної церкви України.

Також 22 грудня стало відомо, що віряни на Тернопільщині переходять від Московського патріархату до Православної церкви України.

Зазначимо, що 22 грудня президент Петро Порошенко підписав закон про нову назву УПЦ МП.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: