Моторошне вбивство у новорічну ніч. Справу підозрюваного Анатолія Мальця розглядає суд присяжних

Моторошне вбивство у новорічну ніч. Справу підозрюваного Анатолія Мальця розглядає суд присяжних

Підозрюваний у вбивстві чотирьох людей Анатолій Малець заявив клопотання про розгляд кримінального провадження стосовно нього судом присяжних. В свою чергу, його захисник подав клопотання про розгляд даної справи в закритому судовому засіданні, пояснивши це тим, що в судовому засіданні можуть бути розголошенні відомості про особисте та сімейне життя обвинуваченого чи обставини, які принижують його гідність.

Про це повідомляє прес-служба Вінницького міського суду.

Прокурор та потерпілі не заперечували щодо розгляду даного кримінального провадження судом присяжних в закритому судовому засіданні.

При винесенні рішення, суд врахував те, що під час судового розгляду будуть досліджуватися відомості про сімейне та особисте життя обвинуваченого, розголошення яких можуть порушити його конституційні права на недоторканість особистого та сімейного життя.

Крім того, підсудний обвинувачується у вчиненні особливо тяжкого злочину, за який передбачено покарання у виді довічного позбавлення волі. Відповідно до діючого законодавства, така особа має право на підготовчому судовому засіданні звернутися із клопотанням про розгляд кримінального провадження стосовно нього судом присяжних.

За результатами повного та всебічного дослідження обвинувального акту, заслухавши думку учасників процесу, колегія суддів ухвалила судовий розгляд кримінального провадження провести судом присяжних в складі двох професійних суддів та трьох присяжних у закритому судовому засіданні. Одночасно, суд продовжив обвинуваченому запобіжний захід у виді тримання під вартою строком на 60 діб.

Напередодні Нового року в квартирі, що у мікрорайоні «Академічний», виявили вбитими двох жінок, 7-річного хлопчика і 3-річну дівчинку з важкими травмами, яка в той же день померла. Підозрюваним є глава сімейства - 30-річний Анатолій Малець.

Під час судового засідання, коли Анатолію Мальцю обирали запобіжний захід у вигляді 60 днів тримання під вартою.

Згодом заступник начальника ГУ Нацполіції у Вінницькій області Олександр Цимбалюк повідомив, що є результати експертизи, яку робили зі знайдених в смітнику речей і знаряддя вбивства (труси і молоток – ред.). На речових доказах виявлено ДНК підозрюваного Анатолія Мальця, вбитих жінок і вбитих дітей.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: