На Вінниччині на робочому місці помер працівник

На Вінниччині на робочому місці помер працівник

Сумна звістка

22 серпня 2018 року о 8:00 охоронець ТОВ «Жежелівський каолін» Ж., 1958 р.н., заступив на зміну. 23 серпня о 7:25 його виявили мертвим на території підприємства без ознак насильницької смерті. Про це повідомили сьогодні, 27 вересня, в Управлінні Держпраці.

Відповідно до лікарського свідоцтва про смерть Козятинського районного відділення Вінницького обласного бюро судово-медичної експертизи, охоронець Ж. помер від гіпертонічної хвороби, гострої серцевої недостатності.

Причиною настання нещасного випадку став допуск до виконання роботи працівника, у тому числі зі шкідливими та небезпечними факторами виробничого середовища і трудового процесу, без організації проведення медичних оглядів.

У зв’язку з тим, що смерть Ж. настала від гіпертонічної хвороби, гострої серцевої недостатності, при цьому, згідно з протоколом № 597 від 07.09.2018, проведеного дослідження важкості та напруженості праці – за фактором «напруженість праці» відповідають 3 класу 2 ступеню (шкідливий), а Ж. не проходив обов’язкових медичних оглядів відповідно до законодавства, та наявні хронічні захворювання є протипоказаними для вказаної роботи, випадок смерті працівника на підприємстві визнано таким, що пов’язаний з виробництвом, на підставі вимог підпункту 18 пункту 15 Порядку проведення розслідування та ведення обліку нещасних випадків, професійних захворювань і аварій на виробництві та на нього складено акт за формою Н-1.

Матеріали спеціального розслідування направлено в прокуратуру для прийняття рішення згідно з чинним законодавством.

Члени комісії зі спеціального розслідування нещасного випадку мали зустріч із сином потерпілого, роз’яснили його права відповідно до діючого законодавства.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: