На Вінниччині від коронавірусу одужали 254 особи

На Вінниччині від коронавірусу одужали 254 особи

Оперативні дані по області

У Вінницькій області від коронавірусу одужали 254 особи. Про це сьогодні повідомив голова обласної державної адміністрації Владислав Скальський.

«На Вінниччині від COVID – 19 одужали 254 особи, серед них - 83 медичних працівників. Станом на 09:00 7 травня, у  Вінницькій  області  зареєстровано 790 підозр на коронавірусну хворобу. Лабораторно підтверджено 485 випадків COVID19. В 290 випадках коронавірус не виявлено. Зразки матеріалів від 15 хворих ще досліджуються», - зазначив голова облдержадміністрації.

Владислав Скальський також поінформував, що пацієнти з лабораторно підтвердженими випадками  та з підозрою на COVID -19 перебувають на стаціонарному лікуванні в боксованих  палатах під постійним медичним спостереженням. На даний час стан пацієнтів стабільний.

Наразі визначені контактні особи, які самоізольовані та знаходяться під медико-санітарним наглядом.

В Україні, станом на 7 травня,  зареєстровано 13691 лабораторно підтверджених випадків коронавірусної інфекції.

На даний час  в лікарнях області розгорнуто  524  інфекційних ліжок.  При  потребі, кількість ліжок для лікування хворих  на коронавірусну хворобу або з підозрою буде збільшена, шляхом перепрофілювання  інших ліжок  або цілих медичних закладів, згідно плану.

В інфекційних відділеннях в боксованих палатах створені палати інтенсивної терапії, які забезпечені необхідним обладнанням.

Інфекційні відділення лікарень забезпечені та постійно поповнюють запаси необхідних медикаментів,  дезінфекційних та антисептичних засобів, засобів індивідуального захисту для медичних працівників, та інших матеріальних ресурсів. Моніторинг їх забезпеченості проводиться щотижнево.

Специфічної профілактики коронавірусної інфекції немає.  Не існує і специфічного лікування  даної хвороби. Лікування  симптоматичне – посиндромне.

Варто нагадати: попередити інфікування  можна, дотримуючись простих правил:

  • часто мити руки водою з милом, якщо немає такої можливості  використовувати антисептичний засіб;
  • уникати контакту з людьми у яких є ознаки гострої респіраторної вірусної інфекції;
  • не відвідувати місця великого скупчення людей;
  • зберігати певну дистанцію при спілкуванні;
  • утримуватись від поїздок.

«В черговий раз хочу наголосити, що самоізоляція - найбільш ефективний спосіб попередження та поширення інфекції. Це переконливо доводить досвід інших країн»,- підкреслив Владислав Скальський.

Станом на 9:00 7 травня в Україні 13 691 лабораторно підтверджений випадок Covid-19, з них 340 летальних, 2396 пацієнтів одужали. За добу зафіксовано 507 нових випадків.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: