Три заклади – 17 протоколів. Екологи перевірили медустанови Вінниччини

Три заклади – 17 протоколів. Екологи перевірили медустанови Вінниччини
Неправильна утилізація медичних відходів може призвести до токсичного впливу на середовище
фото з відкритих джерел

Під перевірку підпали підприємства, які спеціалізуються на діагностичній, стаціонарній медичній допомозі

На Вінниччині перевірили три заклади охорони здоров’я на дотримання правил поводження із медичними відходами. У результаті – на посадових осіб даних підприємств складено 17 адмінпротоколів. Про це повідомляє Державна екологічна інспекція у Вінницькій області.

«Під перевірку підпали підприємства, які здійснюють провадження господарської діяльності пов’язаної з медичною практикою. Конкретніше, спеціалізуються на діагностичній, стаціонарній медичній допомозі. А також, створюють величезну кількість медичних відходів. Це відбувається у ході діагностики й лікування пацієнтів, профілактики захворювань та нівелювання потенційних ризиків для здоров’я людей», – уточнюють в екоінспекції.

Там наголошують, ці відходи несуть ризики хімічних, токсичних, канцерогенних, мутагенних і радіаційних впливів на організм людини.

«А також травматизму та інфікування. Неправильне поводження з медичними відходами може мати серйозні наслідки для громадського здоров’я як через прямий вплив, так і негативну дію на стан навколишнього природного середовища», – констатують спеціалісти.

Зауважимо, поводження із медичними відходами в Україні регламентують Державні санітарно-протиепідемічні правила й норми щодо поводження з медичними відходами, затверджені наказом Міністерства охорони здоров’я від 8 червня 2015 року № 325.

Раніше Державною екологічною інспекцією у Вінницькій області проведено позапланову перевірку суб’єкта господарювання на підставі звернення жителів с. Вахнівка щодо порушення вимог природоохоронного законодавства на території Вахнівського старостинського округу Турбівської селищної ради Вінницької області.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: