У США заявили про успіх в розробці вакцини від Covid-19

У США заявили про успіх в розробці вакцини від Covid-19
Перша фаза випробувань препарату для виготовлення вакцини пройшла успішно, кажуть дослідники

«Препарат mRNA-1273 в основному проявив себе як безпечний і такий, що добре переноситься», – заявили розробники

Американська клініко-біотехнологічна компанія Moderna, Inc успішно завершила першу фазу випробувань препарату mRNA-1273 для вакцини від коронавірусу.

Про це повідомляє пресслужба компанії в понеділок, 18 травня.

«Moderna, Inc. оголосила про позитивні проміжні клінічні дані експериментального препарату mRNA-1273 для виготовлення вакцини проти нового коронавірусу (Sars-CoV-2) під час першої фази досліджень під керівництвом Національного інституту алергії та інфекційних захворювань США», – сказано в повідомленні.

Дослідження проводилися в кількох групах людей різного віку, які отримували дози по 25, 100 і 250 мікрограмів. При цьому була виявлена залежність рівня захисту імунітету від дози препарату.

Потім у всіх пацієнтів, які першими прийняли участь в дослідженнях, на 43-й день в організмі виявили антитіла до коронавірусу в такій же кількості, як у осіб, які одужали від Covid-19, або більше.

«Препарат mRNA-1273 в основному проявив себе як безпечний і такий, що добре переноситься», - додали в компанії.

Відзначається, що єдиний побічний ефект був виявлений у однієї пацієнтки у вигляді почервоніння навколо місця ін'єкції, але воно було швидкоплинним і не потребувало додаткового медичного втручання.

Раніше повідомлялося, що американські вчені готуються до клінічних випробувань нової вакцини проти Covid-19, яку вони планують випускати у вигляді таблеток. Також американські дослідники отримали перші докази того, що хворі на Сovid-19 матимуть імунітет.

Нагадаємо, також в Ізраїлі успішно протестували вакцину проти коронавірусу. Якщо дослідження пройде за планом, то вакцина проти коронавірусу буде готова через рік або навіть раніше.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: