Американські вчені виявили незвичний симптом коронавірусу

Американські вчені виявили незвичний симптом коронавірусу
Постійна гикавка може бути одним із симптомів коронавірусу

Лікарі закликали колег звертати пильну увагу на інших пацієнтів, які скаржаться на постійну гикавку

Американські медики назвали черговий нетиповий симптом коронавірусу – постійну гикавку. Про це передає Укрінформ із посиланням на видання The Sun.

Постійна гикавка може бути одним із симптомів коронавірусу, заявили американські медики в журналі The American Journal of Emergency Medicine.

Учені в своїй статті посилаються на випадок 62-річного жителя Чикаго, який потрапив до лікарні в квітні через гикавку, яка безперервною чотири дні.

Обстеження показало, що чоловік страждав від діабету, гіпертонії та ішемічної хвороби серця. Також аналізи на Covid-19 дали позитивний результат, а рентген показав ураження легень. При цьому основних симптомів коронавірусу таких, як кашель, жар, закладеність носа, біль у горлі або грудях і задишка, у нього не було.

«Наскільки нам відомо, це перший звіт про стійку гикавку як скаргу в пацієнта з позитивним результатом на Covid-19 в літературі по екстрену медицину», – зазначають вчені.

Повідомляється, що американця лікували протималярійним препаратом гідроксихлорохін, який вважався популярними ліками від коронавірусу. Через три дні чоловіка виписали з лікарні в стабільному стані.

Лікарі закликали колег звертати пильну увагу на інших пацієнтів, які скаржаться на постійну гикавку.

Як повідомлялося, станом на ранок 8 серпня в Україні зафіксовано 1 489 нових випадків коронавірусу, це на 36 випадків більше, ніж учора (1 453).

Одужали – 600 (вчора 531), померли – 27 (вчора 33).

Загалом одужали 43 655 осіб, летальних випадків – 1 879.

У Києві виявлено хворих 200 осіб (вчора 186). Також 88 випадків зафіксовано у Чернівецькій області (вчора 94) і 154 – на Львівщині (вчора 152), 109 – на Рівненщині (вчора 100).

Нагадаємо, в Україні станом на 7 серпня лабораторно підтверджено 78 261 випадок Covid-19, з них за добу – 1453. Померли – 33 пацієнти. 

Про це повідомляється на спеціальному ресурсі РНБО з моніторингу поширення епідемії коронавірусу.

Найбільше нових випадків зафіксовано у Києві, Львіській, Рівненській, Харківській, Одеській, Івано-Франківській областях.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: