Демократи знову заговорили про імпічмент Трампа

Демократи знову заговорили про імпічмент Трампа
Президент США Дональд Трамп

Демократи повернулися до обговорень про імпічмент президента Дональда Трампа після оприлюднення доповіді спецпрокурора Роберта Мюллера

Демократи в Конгресі США поновили розмови про імпічмент президента Дональда Трампа після того, як зі звіту по «Рашагейтс» стало відомо про спроби з його боку втрутитися в розслідування.

Про це повідомляє американський телеканал новин ABC News.

«Демократи повернулися до обговорень про імпічмент президента Дональда Трампа після оприлюднення доповіді спецпрокурора Роберта Мюллера» - зазначає телеканал. 

При цьому підкреслюється, що, хоча керівництво Демократичної партії в цілому висловлює більш стриману позицію, прогресивні політики та деякі кандидати в президенти закликали до швидких дій.

Як уточнюється в публікації, політичне керівництво партії «залишається обережним» щодо негайного порушення справи про імпічмент нинішнього глави Білого дому. У цьому зв'язку констатується, що для імпічменту потрібно мати вагомі й обґрунтовані аргументи, які не зможуть бути спростовані оточенням Трампа. В іншому разі це викличе сумніви в електорату та призведе до ще більшої підтримки Дональда Трампа на виборах 2020 року. 

Водночас прогресивні законодавці наголошують, що висновки, вказані у звіті Мюллера, є підставою для негайного реагування. У цьому зв'язку наводиться заява сенатора Елізабет Уоррен, яка офіційно бере участь у президентських перегонах.

«Тут не йдеться про політику. Тут не йдеться навіть про самого Дональда Трампа», - заявила сенатор.

Вона підкреслила, що йдеться насамперед про те, «що повинен робити президент Сполучених Штатів, і яка роль Конгресу в тому, щоб сказати: ні, президент не може прийти й припинити розслідування про атаку на нашу країну з боку іноземного уряду». 

Напередодні у Консервативній партії США закликали до імпічменту Трампа.

Як відомо, рейтинг президента США Дональда Трампа впав до рекордного для цього року рівня після публікації розслідування спеціального прокурора Роберта Мюллера .

Нагадаємо, у доповіді Мюллера вказано, що Росія втручалась у вибори США, але Трамп не був у змові.

Такі висновки підтвердив у четвер на спеціальній прес-конференції у Вашингтоні генпрокурор США Вільям Барр перед оприлюдненням повного змісту розслідування Мюллера.

Трамп відреагував на доповідь Мюллера своєю фотографією у стилі «Гри престолів».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: