Для чого РФ повертає у школи військову підготовку: пояснення британської розвідки

Для чого РФ повертає у школи військову підготовку: пояснення британської розвідки
У Росії дітей вчать воювати
фото з відкритих джерел

Уроки військової підготовки стануть обов’язковими в російських школах із 1 вересня 2023 року

Російські школярі та студенти будуть проходити обов'язкову військову підготовку, що свідчить про прагнення керівництва РФ мілітаризувати суспільство. Про це йдеться у черговому зведенні британської розвідки.

Нещодавно міністерство освіти Росії надало більш детальну інформацію про впровадження раніше оголошеного плану щодо включення базової військової підготовки в російську програму середньої школи.

Модуль у рамках курсу «Основи безпеки життєдіяльності» включатиме навчання роботі з автоматами та ручними гранатами, а також використання засобів індивідуального захисту.

Уроки військової підготовки стануть обов’язковими з 1 вересня 2023 року.

Крім того, у грудні 2022 року російське міністерство освіти анонсувало програму «Основи військової підготовки» для студентів вишів.

«Ці ініціативи підкреслюють дедалі більше мілітаризовану атмосферу в Росії під час війни, а також є (ймовірно навмисним) спогадом про Радянський Союз: подібне навчання було обов'язковим у школах до 1993 року», – зазначила британська розвідка.

Для чого РФ повертає у школи військову підготовку: пояснення британської розвідки фото 1

Нагадаємо, триває 340-а доба повномасштабної війни Росії проти України. Противник продовжує наступальні дії на Бахмутському, Авдіївському та Новопавлівському напрямках. На Куп’янському, Лиманському, Запорізькому та Херсонському – веде оборону. Підрозділи Сил оборони України відбили атаки окупантів в районах населених пунктів Діброва і Білогорівка Луганської області; Ямполівка, Верхньокам’янське, Роздолівка, Сіль, Благодатне, Парасковіївка, Бахмут, Іванівське, Кліщіївка, Новомихайлівка, Водяне, Мар’їнка, Побєда і Вугледар на Донеччині.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: