Італія готується запровадити суворіші карантинні заходи: на вулиці міст виведуть війська

Італія готується запровадити суворіші карантинні заходи: на вулиці міст виведуть війська

В Італії на вулиці міст виведуть війська

Перші солдати прибули у Кампанію та Сицилію

Італія готується запровадити додаткові, суворіші карантинні заходи для протидії поширенню коронавірусної інфекції. Для кращого контролю за дотриманням карантину на вулиці міст виведуть війська.

Про це у фейсбуці повідомила редакторка «Української газети в Італії» Маріанна Сороневич.

«Враховуючи епідеміологічну тенденцію, прем'єр-міністр Джузеппе Конте заявив: «Ми уникли краху системи, обмежувальні заходи виявилися дієвими. Але навіть після досягнення піку і зменшення поширення інфекції, принаймні у відсотках, ми не зможемо повернутися негайно до попереднього життя». Тобто, карантинні заходи буде продовжено після 3 квітня. Для кращого контролю за дотриманням карантину на вулиці міст виведуть війська», – написала Сороневич.

Редакторка зазначила, що перші солдати прибули у регіони Кампанія та Сицилія, інші загони будуть дислоковані в інших регіонах. З її слів, 25 березня очікують підписання нового урядовий указу щодо заходів з протидії поширенню коронавірусної інфекції.

«Враховуючи те, що деякі люди продовжують виходити на вулиці без поважної причини, уряд введе нові обмеження та суворіші покарання. Зокрема, буде скорочено графік роботи супермаркетів та магазинів, буде заборонено займатися спортом на свіжому повітрі, введуть нові обмеження поїздок у громадському транспорті. Ймовірно, навчальний рік почнеться із вересня. Міністр освіти Італії Лучія Ацоліна заявила: «Неможливо вказати дату відкриття шкіл. Все залежить від епідеміологічного сценарію та розвитку подій у ці днів. Ми знову відкриємо школи лише тоді, коли будемо впевнені в абсолютній безпеці"»,  – повідомила  Маріанна Сороневич.

Нагадаємо, влада Італії заявила 18 березня про 475 смертельних випадків за добу в країні від коронавірусу COVID-19.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: