Ізраїль дозволив продавати марихуану в інші країни

Ізраїль дозволив продавати марихуану в інші країни

В Ізраїлі очікують, що експорт марихуани принесе країні сотні мільйонів доларів доходу

Експортерам канабісу потрібно отримати спеціальний дозвіл від ізраїльського міністерства охорони здоров’я

Влада Ізраїлю прийняла рішення щодо питання про експорт медичного канабісу, який дозволили продавати в інші країни. Про це повідомляє The Times of Israel.

Очікується, що ця індустрія принесе країні сотні мільйонів доларів доходу. Міністр економіки Елі Коен підписав відповідний указ. Це рішення кабінет міністрів схвалив ще в січні 2019 року, але відтоді воно проходило через необхідне обговорення в спеціальному комітеті міністерств фінансів та охорони здоров'я.

Чиновники виробили всю необхідну документацію. Експортерам канабісу потрібно отримати спеціальний дозвіл від ізраїльського міністерства охорони здоров’я про те, щоб продавати його іншим країнам.

Повідомляється, що в Ізраїлі є щонайменше вісім компаній, які займаються вирощуванням канабісу - і ще кілька, зайнятих виробництвом і продажем марихуани. Відомо, що частина з них вже повідомили про бажання торгувати з закордонними покупцями.

В Ізраїлі легалізовано використання продуктів цієї рослини в медичних цілях і частково декриміналізовано рекреаційне вживання. Відповідне рішення влада прийняла ще у 2017 році.

Нагадаємо, в Україні у грудні 2019 року доопрацьований законопроект про легалізацію медичного канабісу був готовий до реєстрації у Верховній раді, його підписали понад два десятки народних депутатів від різних фракцій. Однак процес реєстрації було зупинено головою парламентської більшості без пояснення причин.

Олександр Ольшанський, якого Володимир Зеленський призначив заступником голови Виконавчого комітету реформ Михайла Саакашвілі, заявив, що підтримує легалізацію канабісу.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: