Ізраїль вшановує жертв Голокосту

Ізраїль вшановує жертв Голокосту
Жалобні заходи відбуваються на тлі зростання числа атак на релігійні об’єкти у всьому світі - ЗМІ

В Ізраїлі під час Дня пам’яті жертв Голокосту зачинені розважальні заклади, а теле- та радіостанції транслюють документальні фільми та інтерв’ю з жертвами трагедії

В Ізраїлі сьогодні, 2 травня, проходять заходи з нагоди Дня пам’яті жертв Голокосту – на честь 6 мільйонів євреїв, убитих нацистами під час Другої світової війни. Про це повідомляє «Радіо Свобода».

Зазначається, що церемонія в меморіальному комплексі «Яд Вашем» у Єрусалимі відбулася ввечері 1 травня.

«Жалобні заходи відбуваються на тлі зростання числа атак на релігійні об’єкти у всьому світі, серед них – стрілянина в синагозі в американському штаті Каліфорнія 27 квітня, внаслідок якої загинула одна людина і були поранені ще троє», - йдеться у повідомленні.

Прем’єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу заявив, що напад у Каліфорнії є останнім нагадуванням про зростання рівня антисемітизму.

Президент Ізраїлю Реувен Рівлін вказав на антисемітизм у Європі, що, за його словами, «знову піднімає голову, підживлюється хвилями імміграції, економічними кризами і розчаруваннями в політичному істеблішменті».

В Ізраїлі під час Дня пам’яті жертв Голокосту зачинені розважальні заклади, а теле- та радіостанції транслюють документальні фільми та інтерв’ю з жертвами трагедії.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: