Європейський суд ухвалив порядок розгляду понад чотирьох тисяч позовів через агресію РФ проти України

Європейський суд ухвалив порядок розгляду понад чотирьох тисяч позовів через агресію РФ проти України
Європейський суд з прав людини частково задовільнив заяву України та зобов’язав Росію забезпечити поранених моряків, захоплених Росією 25 листопада у Керченській протоці, відповідним лікуванням

У зв’язку з великою кількістю справ, (ЄСПЛ) відклав розгляд деяких індивідуальних позовів, поданих після початку російської агресії на сході України

Європейський суд з прав людини затвердив сьогодні план щодо подальшого розгляду позовів від чотирьох тисяч осіб, які висувають скарги проти України або Росії чи проти обох країн, пов'язані з конфліктом на сході України. Про це заявили у ЄСПЛ, повідомляє «Укрінформ».

У зв’язку з великою кількістю справ, Європейський суд з прав людини (ЄСПЛ) відклав розгляд деяких індивідуальних позовів, поданих після початку російської агресії на сході України, пов’язавши їх із очікуванням рішення Великої палати у відповідній міжурядовій справі «Україна проти Росії».

Нагадаємо, Європейський суд з прав людини частково задовільнив заяву України та зобов’язав Росію забезпечити поранених моряків, захоплених Росією 25 листопада у Керченській протоці, відповідним лікуванням. Україна має подати повноцінну міждержавну заяву до ЄСПЛ щодо порушення прав моряків до 7 січня 2019 року.

Відзначимо, ЄСПЛ зобов'язав Росію дати пояснення щодо захоплення українських моряків.

Як повідомлялося, Росія відзвітувала ЄСПЛ про українських моряків.

Раніше повідомлялося, що Україна звернулася до ЄСПЛ через напад Росії на українських моряків.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: