Колумбія заборонила в'їзд понад 200 чиновникам і прихильникам Мадуро

Масштаби санкцій Колумбії проти венесуельських чиновників можуть зрости

Колумбія заборонила в'їзд в країну більше, ніж двом сотням чиновників і прихильників президента Венесуели Ніколаса Мадуро.

Про це повідомляє La Republica.

За словами глави міграційної служби Колумбії Крістіана Крюгера Сарм'єнто, ці санкції прийняті в рамках угод Групи Ліми.

«Спочатку в список увійшло більше 200 чоловік, яким заборонено в'їжджати в Колумбію через їхні тісні відносини і підтримку режиму Ніколаса Мадуро», - сказав Крюгер.

Крім того, Колумбія також не виключає можливості розширення масштабів санкцій.

«Поки йдеться лише про попередні спискі заходів. Не виключено, що ця цифра зростатиме протягом декількох місяців», - сказав чиновник.

Раніше парламент Венесуели запідозрив Мадуро у спробі вивезти 20 тонн золота в Росію.

Нагадаємо, Reuters із посиланням на два джерела, близькі до російських приватних військових компаній, повідомляло, що до Венесуели останніми днями прибули близько 400 російських найманців для охорони президента Ніколаса Мадуро.

До слова, Європейський союз закликає якомога швидше провести дострокові вибори у Венесуелі, в іншому випадку має намір визнати лідера опозиції в якості керівника країни.

Держсекретар США Майк Помпео під час засідання Ради безпеки ООН 26 січня закликав світову спільноту підтримати опозицію Венесуели та визнати Хуана Гуайдо президентом країни.

Натомість уряд Венесуели відкинув вимоги ЄС про нові вибори президента.

Також міжнародний ультиматум про перевибори відхилив Ніколас Мадуро.

Нагадаємо, 23 січня в Каракасі пройшов багатотисячний мітинг проти президента Ніколаса Мадуро. Під час нього голова парламенту Венесуели, лідер місцевої опозиції Хуан Гуайдо оголосив себе тимчасовим президентом країни, оскільки раніше парламент визнав переобрання Мадуро на пост глави держави неконституційним.

США, Британія та понад десяток інших країн Заходу заявили, що не визнають Мадуро президентом і підтримують Хуана Гуайдо як тимчасового главу держави до повторних виборів.

Читайте також статтю: 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: