Науковці знайшли ідеальне місце для життя колоністів на Марсі

Науковці знайшли ідеальне місце для життя колоністів на Марсі
Для створення безпечного житла вчені пропонують використовувати особливості ландшафту самого Марса

Вчені заявляють, що майбутнім колоністам доведеться працювати в умовах постійної загрози для життя

Марс досить негостинна планета, де б ти не перебував: сухий ґрунт, брак кисню, сонячна радіація.

Вчені з Центру планетарних досліджень США знайшли район, де можливо побудувати просторий, теплий, а головне – захищений від метеоритів і радіації прихисток для колоністів. Про це розповідає Life Science.

Експерти попереджають, що майбутнім колоністам доведеться працювати в умовах постійної загрози для життя. І якщо проблему води, їжі і кисню NASA навчилося вирішувати, то з радіацією – складніше. Повністю убезпечити від неї житлові модулі непросто.

Автори нового дослідження для створення безпечного житла пропонують використовувати особливості ландшафту самого Марса. А саме – будувати колонію на рівнині Еллада, найглибшої низовини планети.

«У неї є низка переваг. По-перше, відносно низький рівень радіації через більш щільний шар атмосфери – на 50% менше, ніж на височинах. А по-друге, на північному сході рівнини розташована Адріатична гора – згаслий вулкан з численними порожнинами, утвореними через лаву, що нерівномірно застигла», – пояснюють учені.

Науковці розрахували, що, проживаючи всередині цих отворів, колоністи отримуватимуть лише 61,64 мкЗв / день, стільки ж, як якщо б кілька разів на день робили знімок зубів. А це в п’ять разів менше, ніж на поверхні рівнини.

«Також вони захистять від мікрометеоритів, коливань температури і потенційно небезпечних речовин у марсіанській пилюці», – вважають вчені.

Нагадаємо, вчені розкрили багаторічну таємницю Марса.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: