Президента Румунії оштрафували за критичні заяви щодо угорської автономії

Президента Румунії оштрафували за критичні заяви щодо угорської автономії
Клауса Йоганніса оштрафували на суму трохи більшу 1000 євро

Йоганніс звинуватив Соціалістичну демократичну партію у тому, що її представники хочуть «віддати Трансільванію Угорщині»

Президента Румунії Клауса Йоганніса оштрафувала Національна рада з питань боротьби з дискримінацією на 5000 леїв (трохи більше 1000 євро) за заяви щодо автономії Секейського краю. Про це повідомляє Romania TV.

«Заява пана Клауса Йоганніса є актом дискримінації та порушує право на гідність на основі етнічної/національної приналежності. До Клауса Йоганніса була застосована санкція у вигляді штрафі у розмірі 5000 леїв», - йдеться у заяві ради.

Зазначається, що Йоганніс звинуватив своїх головних супротивників, Соціалістичну демократичну партію, у змові з партією угорської нацменшини UDMR, яка підтримує Йоганніса, у тому, що вони хочуть «віддати Трансільванію Угорщині».

Йдеться про законопроєкт щодо автономії Секейського краю - регіону в центральній Румунії, населеного етнічними угорцями, що був прийнятий нижньою палатою парламенту автоматично через пандемію коронавіруса і не обговорювався протягом 45 днів.

Згодом законопроєкт був відхилений Сенатом Румунії, але спричинив бурхливі політичні дебати в країні і дипломатичну суперечку з Угорщиною.

Як повідомлялося, з 15 травня Румунія почне виходити з карантину.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: