Прикордонна криза у Венесуелі: у рядах силовиків розпочалося дезертирство

Прикордонна криза у Венесуелі: у рядах силовиків розпочалося дезертирство

Він звинуватив Каракас у порушеннях прав людини

Фото: @USALight2

Караван вантажівок з Колумбії був зупинений за наказом Мадуро, заявив глава колумбійського МЗС

Уряд Колумбії в суботу, 23 лютого, віддав наказ про повернення вантажівок з гуманітарною допомогою для Венесуели.

Караван вантажівок був зупинений за наказом глави Венесуели Ніколаса Мадуро, заявив глава колумбійського МЗС Карлос Ольмес Трухільо. Він звинуватив уряд в Каракасі в порушеннях прав людини.

У вихідні дні обстановка в Венесуелі загострилася. Військові і спецслужби намагалися запобігти, щоб гуманітарна допомога з Колумбії і Бразилії потрапила через кордони. Проте, за повідомленнями колумбійських міграційних відомств, близько 60 представників венесуельських спецслужб дезертирували, перейшовши державний кордон. Спочатку джерела в Колумбії повідомляли про двох поліцейських і одинадцятьох солдатів, які втекли на територію Колумбії.

Нагадаємо, в Венесуелі під час сутичок на кордоні з Колумбією між військовими та демонстрантами, які намагаються доставити в країну гуманітарну допомогу, щонайменше 300 людей дістали поранення і двоє загинули.

Раніше Бразилія слідом за Колумбією заявила, що направить гуманітарну допомогу на кордон з Венесуелою.

Міністр оборони Венесуели Володимир Падріно Лопес заявив у вівторок, що військовослужбовці залишаються у бойовій готовності на кордонах для захисту від порушень кордону, додавши, що вони не будуть приймати накази від інших урядів.

Президент Венесуели Ніколас Мадуро наказав закрити кордон країни з Бразилією, аби завадити спробі опозиціонерів ввезти звідти гуманітарну допомогу. Крім того, влада Венесуели вирішила закрити кордон з Колумбією, звідки мав прибути конвой з гуманітарною допомогою.

Радник президента Сполучених Штатів з національної безпеки Джон Болтон поставив поставив ультиматум армії Венесуели, яка блокує кордони.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: