Путін пояснив, чому Лукашенко не визнає незаконну анексію Криму

Путін пояснив, чому Лукашенко не визнає незаконну анексію Криму
Путін визнав, що «Білорусь має право проводити ту зовнішню політику, яку вважає доцільною і корисною для себе»

Глава Кремля закликав російських журналістів «не ставити президента Білорусі в складне становище»

Президент Білорусі Олександр Лукашенко офіційно не визнає Крим «російським», оскільки хоче вибудовувати добросусідські відносини з Україною.

Про це заявив президент Росії Володимир Путін, повідомляє в своєму Telegram-каналі журналіст кремлівського пулу Дмитро Смірнов.

«Не ставте президента Білорусі в складне становище...Білорусь має право, це суверенна незалежна держава, незважаючи на те що ми будуємо Союзну державу», - заявив глава Кремля у відповідь на питання про те, чому Лукашенко відмовляється визнавати анексію Криму, а «Белавіа» не здійснює рейси до Сімферополя.

«Білорусь має право проводити ту зовнішню політику, яку вважає доцільною і корисною для себе», - додав Путін.

У той же час він висловив надію на те, що «коли-небудь будуть вирішені питання» про авіасполучення Білорусі з окупованим Кримом.

Як відомо, Лукашенко неодноразово говорив, що вважає питання приналежності Криму закритим. Офіційний Мінськ ніколи не оголошував про визнання «приєднання» Криму до Росії, а глава МЗС Білорусі Володимир Макей пояснював, що республіка намагається дотримуватися нейтральної позиції з цього питання.

До слова, напередодні у шосту річницю незаконної анексії Криму офіційний Лондон засудив дії Росії та знову закликав звільнити всіх українських політичних в’язнів, вивести свої збройні сили і припинити незаконний контроль над півостровом.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: