РФ прислала в Чехію спецагента з отрутою після демонтажу радянського пам’ятника

РФ прислала в Чехію спецагента з отрутою після демонтажу радянського пам’ятника
За інформацією видання, інші колеги спецагента мали виїхати з Росії до різних частин Європи місяць-півтора тому

Мандрівник з отрутою є членом російської спецслужби

Чеське видання розповіло деталі про приїзд представника російської спецслужби до Праги, після якого мер міста та голови двох районів отримали охорону.

Про це повідомляє Respekt.

Повідомляється, що російський спецагент прибув в аеропорт Вацлава Гавела з Росії три тижні тому. У нього був російський дипломатичний паспорт. 

На чоловіка чекала машина місцевого російського дипломатичного корпусу, яка доставила його до посольства. Джерела видання стверджують, що пасажир їхав з портфелем, в якому перевозив смертельну отруту рицин. 

Чеські силовики, зазначає видання, знали про приїзд росіянина, та оцінили, що він може становити ризик для кількох чеських політиків, чиї дії в останні місяці спровокували гнів Москви.

Мова про Ондржея Колара, голову 6 району Праги, в якому було демонтовано пам’ятник радянському маршалу Івану Конєву, а також мера Праги Зденека Гржиба, чий кабінет розпорядився перейменувати площу перед російським посольством на честь вбитого російського опозиційного політика Бориса Нємцова. 

Мандрівник з отрутою, за даними джерел видання, є членом російської спецслужби. За інформацією того ж джерела, інші його колеги мали виїхати з Росії до різних частин Європи місяць-півтора тому. 

Нагадаємо, у Росії відкрили кримінальну справу через демонтаж пам’ятника радянському маршалу в Празі.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: