Росіяни пропонують італійцям за 200 євро зняти відео з подяками Путіну, - La Repubblica

Росіяни пропонують італійцям за 200 євро зняти відео з подяками Путіну, - La Repubblica
Напис на російській вантажівці, яка прибула до аеропорту в Італії, 22 березня 2020 року
Фото: Reuters

Італійцям пропонували записати відео з подякою Росії та Путіну за гуманітарну допомогу

Росіяни, які живуть в Італії, пропонують своїм знайомим італійцям розповісти в соцмережах, як вони вдячні президенту Росії Володимиру Путіну за гуманітарну допомогу. За відео платять 200 євро, за текст - менше.

Про це пише італійська газета La Repubblica.

За даними видання, росіяни розсилають пропозицію знайомим через WhatsApp. У тексті зазначено, що загалом потрібно близько 15 італійців, які подякували б Росії та Путіну за допомогу в боротьбі з коронавірусом. А замовником виступає якесь російське ЗМІ.

Подяки італійцям пропонують розміщувати у Twitter, Facebook або Instagram. За відео нібито готові заплатити 200 євро, за фотозвіт або просто текст - менше.

До пропозиції, яку розсилають у WhatsApp, прикріплено коротке відео з соцмережі TikTok - зразок того, що потрібно зробити.

La Repubblica змогла зв'язатися з італійською дівчиною, яка в ньому знялася. І та зізналася, що справді зробила це за гроші. Тільки заплатили не їй, а її бойфренду, і не 200, а лише 20 євро.

Посольство РФ в Італії заявляє, що це провокація. За словами російських дипломатів, їм не потрібні проплачені подяки, адже вони і так щодня отримують сотні дзвінків, листів і щире «дякую» від простих італійців.

Раніше у певних колах Італії з'явилися побоювання, що велика частина гуманітарної допомоги від Росії - малокорисна, а прем'єр-міністр Італії Джузеппе Конте прийняв її лише для того, щоб зміцнити свої відносини з президентом РФ Володимиром Путіним.

Пізніше Кремль заявив, що допомога, яку Росія надає Італії для боротьби з коронавірусом, «не є частиною спроби отримати підтримку Риму для зняття санкцій ЄС».

Нагадаємо, міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що не допустить скасування санкцій проти Росії на тлі пандемії нового коронавірусу і пов’язаної з нею економічної кризи.

До слова, Генсек ООН закликав лідерів G20 скасувати мита та санкції через коронавірус.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: