Розбіжності у пропаганді РФ призводять до високих втрат окупантів – ISW

Розбіжності у пропаганді РФ призводять до високих втрат окупантів – ISW
фото з відкритих джерел

Російські ЗМІ зациклилися на кадрах невдалих атак української бронетехніки, хоча російські війська стикаються з такими ж проблемами

Військові блогери відзначили відмінність реальності на полі бою від розповсюджуваної в російському інформаційному просторі. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW).

Блогери наголошують, що російські коментатори можуть «сміятися з контрнаступу України на Запорізькому напрямку, а потім втрачати у багато разів більше російських солдатів на Авдіївському». 

Один із військових блогерів поставив питання, чому російські ЗМІ зациклилися на кадрах невдалих атак української бронетехніки під час контрнаступу влітку 2023 року, хоча самі російські війська стикаються з багатьма з тих же тактичних проблем при проведенні подібних атак, особливо через велику кількість безпілотних літальних апаратів у бойовому просторі.

Російські блогери сперечаються про використання російської бронетехніки на полі бою, а також про проведення російських атак. Вони продовжують наводити аргументи з приводу того, як ведеться війна, сперечаються про тактику використання бронетехніки та ефективність атак.

ISW зазначає, що блогери роблять висновок, що Росія бреше про втрати, які вона зазнає на війні.

Нагадаємо, усі розрахунки показують, що широкомасштабний наступ російської армії можливий лише ближче до осені, а ще більш ймовірно – наприкінці року. Про це повідомив заступник директора Центру досліджень армії, конверсії та роззброєння Михайло Самусь у матеріалі «Главкома». 

Як повідомлялося, українські військові змогли стабілізувати ситуацію на фронті. Однак ймовірно Росія готує новий контрнаступ. Про це заявив президент Володимир Зеленський в інтерв’ю Cbs News.

Читайте також: ЗСУ повернули деякі з втрачених позицій біля Авдіївки – ISW

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: