Розвідка США виявила спробу втручання РФ, Китаю та Ірану у вибори до Конгресу

Розвідка США виявила спробу втручання РФ, Китаю та Ірану у вибори до Конгресу
Директор національної розвідки США Деніел Коутс

Росія Китай та Іран «проводили операції з надання впливу і пропагандистські кампанії, спрямовані проти США»

Директор національної розвідки США Деніел Коутс заявив, що Росія, Китай та Іран втручалися у проміжні вибори до Конгресу США, які відбулися в листопаді 2018 року.

Про це повідомила газета The Hill.

«Росія та інші країни, включаючи Китай та Іран, проводили операції з надання впливу і пропагандистські кампанії, спрямовані проти Сполучених Штатів для просування власних стратегічних інтересів», - зазначив Коутс.

При цьому, за його словами, такі спроби «не вплинули на роботу виборчої системи і не перешкоджали проведенню голосування, не призвели до того, що результати підрахунку голосів були змінені, і не заважали підрахунку голосів».

Звіт директора нацрозвідки США наразі знаходиться на розгляді в міністерстві юстиції і міністерстві внутрішньої безпеки США.

Зазначається, що якщо висновки, зроблені в документі, підтвердяться, це спровокує автоматичне введення санкцій проти Росії, Китаю та Ірану за законом «Про протидію противникам Америки через санкції».

Нагадаємо, на початку грудня глава Пентагону заявив що Росія намагалася вплинути на проміжні вибори до Конгресу.

Як відомо, 6 листопада у США відбулись проміжні вибори. Їх називали безпрецедентними та найкоштовнішими виборами у США. Громадяни США обирали 435 членів Палати представників та 33 сенаторів. Усіх членів Палати представників переобирають кожні два роки, третина Сенату також визначалась на нинішніх виборах.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: