«Сбербанк» Росії визначив «ДНР» і «ЛНР» самозванцями і сепаратистами

«Сбербанк» Росії визначив «ДНР» і «ЛНР» самозванцями і сепаратистами

«Нотаріуси відповідних республік» не мають повноважень на вчинення нотаріальних дій від імені держави

Банк відмовився визнавати «офіційні» папери самопроголошених республік

«Сбербанк Росії» відмовив російському пропагандисту, співавтору біографії президента РФ Олександру Коробко у видачі грошей з його рахунку за дорученням, оформленому «нотаріусом» з ОРДЛО. Йдеться про московське відділення банку.

В офіційному листі банку повідомляється, те, що «республіки» не визнано Росією, а згадані території продовжують перебувати у складі України. Отже, «документи», які там «затверджуються» тими, хто називає себе «нотаріусами» в Росії насправді є недійсними, передає сайт міста Луганська 0642.ua.

exswpkwsaamcq6_5ebfe52b8b659.

«Донецька Народна Республіка» і «Луганська Народна Республіка» є самопроголошеними й не визнаними ні Російською Федерацією, ні міжнародним співтовариством як окремі держави і як юридично, так і територіально входять до складу України.

У зв’язку з цим вважаємо, що нотаріуси відповідних республік не мають повноважень на вчинення нотаріальних дій від імені держави, а довіреності, засвідчені нотаріусами «Донецької або Луганської Народних Республік», є нелегітимними і не можуть бути прийняті банком для здійснення банківських операцій», – йдеться в офіційній відповіді «Сбербанка», надісланій пропагандисту.

Нагадаємо, заступник голови комітету Ради Федерації Росії з міжнародних справ Володимир Джабаров назвав області, які нібито «готові вийти зі складу України». За словами російського політика, Одеса, Херсон, Миколаїв, Запоріжжя «поки вичікують».

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: