Спецназ відступив від резиденції експрезидента Киргизії

Спецназ відступив від резиденції експрезидента Киргизії
Протистояння під резиденцією Алмазбека Атамбаєва

Під час штурму резиденції прихильники Атамбаєва захопили шістьох бійців спецпризначення

Правоохоронці залишили село Кой-Таш - таким чином вони мають намір домогтися звільнення шістьох бійців спецпризначення, яких утримують у будинку експрезидента Киргизії Алмазбека Атамбаєва.

Про це повідомляє DW.

«Усі працівники правоохоронних органів виїхали з села Кой-Таш, в якому розміщується резиденція колишнього президента Киргизії Алмазбека Атамбаєва», - йдеться в повідомленні.

Заступник глави МВС Курсан Асанов заявив, що влада прийняла це рішення для зниження рівня конфронтації: «Ми сподіваємося, що прихильники Атамбаєва виконають свої обіцянки і відпустять утримуваних працівників спецназу».

Зазначимо, вночі Атамбаєв виступив в ефірі телеканалу «Апрель», що йому належить. Він закликав владу країни відмовитися від силового сценарію, вказавши що під час штурму постраждали невинні мирні люди.

Нагадаємо, 7 серпня стало відомо, що у Киргизії спецпризначенці штурмують резиденцію колишнього президента Алмазбека Атамбаєва в селі Кой-Таш недалеко від Бішкека.

Ввечері ЗМІ повідомили, що спецназ зі стріляниною затримав експрезидента Киргизії.

Згодом прихильники Атамбаєва відбили його у бійців спецпідрозділу.

За останніми даними, після штурму до лікарні надійшли 43 постраждалих, з один співробітник силових структур помер.

Зазначимо, що Атамбаєв очолював Киргизстан від 2011 до 2017 року. Наприкінці червня 2019 року з Атамбаєва зняли недоторканність. Перед тим Генпрокуратура визнала обґрунтованими обвинувачення, висунуті проти нього групою депутатів парламенту - в корупції та незаконному збагаченні.

Формально затримання Атамбаєва стало можливим після того, як він тричі проігнорував порядок у рамках розслідування однієї зі справ, у якій він є свідком.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: