США не бачать ознак того, що Саудівська Аравія ослабила блокаду Ємену

США не бачать ознак того, що Саудівська Аравія ослабила блокаду Ємену
Гуманітарна криза в Ємені через війну та блокаду

8,4 млн жителів Ємену через блокаду і війну перебувають за крок від голоду

Адміністратор USAID Майкл Грін заявив, що немає жодних ознак того, що Саудівська Аравія ослабила блокаду портів Ємену і таким чином дозволила б міжнародній спільноті доправити необхідну гуманітарну допомогу. Як наслідок, Грін вкотре звернувся до Ер-Ріяду уможливити доступ для гуманітарної допомоги, ослабивши блокаду.

В той же самий час керівник USAID закликав і повстанців-хуситів припинити бойові дії в Ємені, щоб таким чином гуманітарна допомога могла дістатися до всіх в країні, хто цього потребує. Про це повідомляє інформаційне агентство Reuters.

Ці заяви були озвучені на фоні того, що Вашингтон погодився виділити іще 130 млн доларів на надзвичайну допомогу для Ємену. Таким чином загальна сума гуманітарної допомоги, яка була надана із жовтня 2016 року, має вирости до 768 млн доларів. Останній транш мають розподілити наступним чином – 84 млн доларів на постачання продуктів харчування, а 46 млн на термінову допомогу із ліквідації лих і надзвичайних ситуації.

Ситуація в Ємені внаслідок протистояння між повстанцями-хуситами і міжнародною коаліцією на чолі із Саудівською Аравією настільки катастрофічна, що 8,4 млн осіб за оцінками міжнародних організацій перебувають за крок від голоду. На минулому тижня США попередили Ер-Ріяд про те, що загострення гуманітарної кризи у зв’язку із морською блокадою єменських портів може поставити під загрозу американську допомогу Ер-Ріяду у конфлікті із повстанцями-хуситами.  

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: