Суд відхилив скаргу Ассанжа на умови утримання в посольстві Еквадору

Суд відхилив скаргу Ассанжа на умови утримання в посольстві Еквадору

Джуліан Ассанж мешкає у посольства Еквадору з червня 2012 року

Адвокат зазначив, що всі можливості захисту у справі Ассанжа вичерпані

Апеляційний суд у еквадорській провінції Пічинча відхилив скаргу засновника WikiLeaks Джуліана Ассанжа на умови його утримання в посольстві Еквадору в Лондоні.

Про це повідомив його адвокат Карлос Поведа.

«Ми програли», - заявив Поведа, слова якого наводить агенція AFP.

Адвокат зазначив, що всі можливості захисту у даній справі вичерпані.

Засновник WikiLeaks звинувачував уряд Еквадору у порушенні його прав і свобод. Серед іншого, протягом місяців йому не дозволяли приймати відвідувачів, а також заборонили користуватися інтернетом і телефоном. 

Також повідомлялось, що посольство відмовило у зустрічі з Ассанжем старшому юрисконсульту Human Rights Watch Дайні ПоКемпнер, та не дозволило провести кілька зустрічей з адвокатами.

Зокрема, для зустрічі з ним гостям необхідно надати свої особисті дані, у тому числі аккаунти в соцмережах.

До слова, у жовтні міністр закордонних справ Еквадору Хосе Валенсія заявив про те, що засновнику WikiLeaks Джуліану Ассанжу було продовжено статус біженця в Еквадорі.

Раніше повідомлялося, що влада Великобританії вела переговори з урядом Еквадору про можливість виселення Ассанжа з будівлі посольства країни в Лондоні.

Також ЗМІ інформували, що Еквадор у 2017 році призначив на дипломатичну посаду в Росії засновника WikiLeaks Джуліана Ассанжа, але рішення анулювали, оскільки Британія відмовилася надати йому дипломатичну недоторканність

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: