Трамп хоче, щоб Південна Корея та Японія платили США за військову підтримку

Трамп хоче, щоб Південна Корея та Японія платили США за військову підтримку

Трамп має намір домогтися від союзників оплати за підтримку

Фото: @realdonaldtrump

У разі Південної Кореї, США фінансує близько 60 відсотків їх армії, заявив американський президент

Президент США Дональд Трамп має намір домагатися від розвинених країн оплати за військову підтримку з боку Вашингтона.

«Коли мова йде про багаті країни, такі як Саудівська Аравія, Японія, Південна Корея, до чого фінансувати їх армії», - задався питанням Трамп, виступаючи перед публікою в Західній Вірджинії. «Вони будуть нам платити. Проблема в тому, що їх про це ніхто ніколи не питав», - додав Трамп. У разі Південної Кореї, сказав американський лідер, США фінансують «близько 60 відсотків їх армії».

За словами Трампа, американські генерали сказали йому, що Білий дім платить за ці країни, тому що «вони - наші союзники». Однак вищі військові чини не розуміються на фінансах, сказав президент США, охарактеризувавши ситуацію як «огидну торговельну угоду і огидну військову операцію».

Раніше Трамп неодноразово висловлювався на користь того, що союзники США по НАТО, зокрема, Німеччина, повинні всерйоз збільшити свої військові витрати. У червні 2018 року канцлер ФРН Ангела Меркель повідомила, що Берлін має намір до 2024 року збільшити витрати на оборону до 1,5 відсотка ВВП. При цьому раніше генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг нагадав, що в 2014 році країни альянсу домовилися збільшити витрати на оборону до 2 відсотків протягом 10 років.

Нагадаємо, президент США Дональд Трамп підписав раніше ухвалений Конгресом «Закон про асигнування на потреби Міністерства оборони на 2019 рік», яким виділяється $250 мільйонів для підтримки України.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: