Трамп розповів, за яких умов закриє кордон з Мексикою

Трамп розповів, за яких умов закриє кордон з Мексикою
Президент США Дональд Трамп 

Рішення Трампа буде залежати від декількох факторів

Президент США Дональд Трамп заявив, що готовий закрити кордон із Мексикою, якщо у нього не вийде добитися певних кроків від мексиканської влади і Конгресу США.

Про це повідомляє у вівторок, 2 квітня, видання The Hill.

«Я ще не оголосив про цей намір. Але я готовий це зробити», - сказав Трамп, відповідаючи на питання журналістів про плани щодо повного або часткового закриття кордону США з Мексикою.

За словами президента, його рішення із цього питання буде залежати від декількох факторів. Зокрема, Трамп має намір домогтися від Мексики жорсткої політики стосовно іммігрантів, які хочуть у США, а також прийняття більш серйозного імміграційного законодавства з боку Конгресу.

 «Якщо згоду із цього питання не буде досягнуто в Конгресі, то кордон буде закрито. Це 100%», - додав він.

Напередодні стало відомо, що адміністрація Трампа прискорить повернення нелегальних мігрантів в Мексику.

Нагадаємо, 29 березня президент США Дональд Трамп пригрозив наступного тижня закрити кордон з Мексикою.

Раніше Трамп погрожував повністю закрити американсько-мексиканський кордон, якщо наплив незаконних мігрантів з території Мексики не зменшиться.

Нагадаємо, Сенат і Палата представників США цього місяця більшістю голосів ухвалили резолюцію, яка зупиняє дію указу Трампа про надзвичайний стан на південному кордоні США. Проте 15 березня президент Трамп вперше за свою каденцію в Білому домі скористався правом вето, щоби заблокувати ініціативу законодавців.

Згодом палата представників Конгресу США на чолі з демократичною спробувала подолати вето президента, але не змогла набрати достатню кількість голосів для цього.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: