Трамп звинуватив голову комітету з розвідки у державній зраді

Трамп звинуватив голову комітету з розвідки у державній зраді

Президент США заявив, що Шифф сфабрикував частину його телефонної розмови з президентом України Володимиром Зеленським

Президент США Дональд Трамп звинуватив голову комітету з розвідки Палати представників США Адама Шиффа у державній зраді.

Про це він написав у Twitter.

За словами голови Білого дому, демократ сфабрикував частину його телефонної розмови з президентом України Володимиром Зеленським та представив цей «фейк» у Конгресі США.

«Представник Адам Шифф незаконно склав фейкову і жахливу заяву, представивши її як мою, як найбільш важливу частину моєї розмови з президентом України, і зачитав її Конгресу і американському народу. Це не відповідало тому, що я сказав по телефону. Заарештувати за держзраду?» - написав Трамп.

Раніше Дональд Трамп закликав Адама Шиффа піти у відставку.

Нагадаємо, комітет з розвідки Палати представників США опублікував розсекречену скаргу співробітника американської розвідки на телефонну розмову президента Дональда Трампа з президентом України Володимиром Зеленським.

У скарзі серед іншого повідомлялося, що Трамп заборонив Пенсу їхати на інавгурацію Зеленського з метою тиску на Україну.

Президент США Дональд Трамп назвав фейком текст скарги на його розмову з Зеленським.

Скарга була розсекречена після публікації Білим домом стенограми цієї бесіди.

Згідно з розшифровкою розмови, Трамп просив Зеленського відновити розслідування щодо компанії Burisma, з якою пов’язаний син Джо Байдена Хантер. Фактів прямого тиску на Зеленського в документі немає.

Після скандалу навколо розмови Трампа з Зеленським спікер Палати представників Ненсі Пелосі оголосила про запуск процедури імпічменту Дональда Трампа через ймовірний тиск на президента України.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: