Два протоієрея, митрополит і єпископ. РПЦ зазнала значних втрат від коронавірусу

Два протоієрея, митрополит і єпископ. РПЦ зазнала значних втрат від коронавірусу

Чотири священники РПЦ померли від коронавірусу

Священники в Росії померли від ускладнень, викликаних Covid-19

У Покровському Хотьковому жіночому монастирі Російської православної церкви (РПЦ) за півтора тижні померли два протоієрея, митрополит і архієрей.

«70-річний протоієрей олодимир Верига помер 24 квітня через важке запалення легенів, 66-річний протоієрей Євген Корчук помер від ускладнень, викликаних коронавірусною інфекцією», – повідомили на сайті монастиря.

На сайті російської православної церкви  сьогодні, 4 травня, повідомили про про смерть митрополита Іони (Юрія Карпухіна) через викликану коронавірусною інфекцією пневмонію.

Наприкінці  квітня повідомляли про смерть єпископа Железногорського і Льговського Веніаміна. Він став першим архієреєм Російської православної церкви (РПЦ), який помер від наслідків Covid-19.

Глава синодального відділу РПЦ із взаємин церкви з суспільством і ЗМІ Володимир Легойда заявляв, що чутки про те, що церква приховує масштаби зараження коронавірусом серед священиків, не мають під собою жодних підстав. З його слів, число інфікованих священиків не вище, ніж серед лікарів і поліцейських.

За останню добу в Росії підтверджено 10 581 випадок нової коронавірусної інфекції у 82 регіонах. 76 осіб померли.

Усього в Росії станом на 4 травня зареєстрували 145 268 хворих у 85 регіонах. Найбільший приріст числа інфікованих спостерігається у Москві, Московській області, Санкт-Петербурзі, Нижегородській і Мурманській областях.

Нагадаємо, в Росії патріарх російської  православної церкви Кирило звернувся до багатих прихожан з проханням про матеріальну допомогу для священиків.

Раніше патріарх Російської православної церкви (РПЦ) Кирило пригрозив церковним судом за порушення карантину чи інших обмежень, встановлених для боротьби з коронавірусом.

Нагадаємо, Києво-Перечерська лавра Московського патріархату нині закрита на карантин через спалах коронавірусної інфекції серед священнослужителів. Тільки 17 квітня там підтвердили 26 нових випадків, таким чином число хворих перевищило 100 осіб. Троє ченців Лаври померли.

До слова, Москва вимагає пустити гумконвой до Києва, аби врятувати Лавру і Онуфрія.

Як відомо, під час карантину владика Києво-Печерської лаври Павло закликав вірян «не боятися, йти до храму причащатися», а пізніше лавра стала джерелом спалаху коронавірусу у столиці.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: