Туреччина вимагатиме при в'їзді негативний тест на коронавірус

Туреччина вимагатиме при в'їзді негативний тест на коронавірус

Туреччина посилила правила в'їзду через Covid-19

Фото: DW

Тест має бути зроблено не пізніше ніж за 72 години на момент пред'явлення

Влада Туреччини зобов'язала з 28 грудня авіапасажирів, які прибувають в країну, надавати негативний ПЛР-тест на коронавірус Covid-19.

Про це в п'ятницю заявив міністр охорони здоров'я Туреччини Фахреттін Коджа.

«Кожен, хто прибуває з-за кордону, з 28 грудня літаком, а з 30 грудня – літаком або наземним транспортом, зобов'язаний мати негативний тест на коронавірус», – написав міністр у Twitter.

 Тест має бути зроблено не пізніше ніж за 72 години на момент пред'явлення, додав турецький урядовець. В іншому разі, запевнив Коджа, мандрівники не матимуть права в'їхати в країну.

За даними турецької влади, впродовж 11 місяців поточного року Туреччину відвідало близько 14,5 мільйона іноземних туристів. На першому місці серед іноземних туристів виявилися Росія – понад два мільйони відвідувачів, далі йдуть Болгарія, Німеччина, Україна та Великобританія.

Всього за час пандемії Covid-19 у Туреччині підтверджено понад 2,1 мільйона випадків зараження коронавірусом, померли близько 19,4 тисячі людей, у яких зафіксували інфікування.

До слова, у турецьких готелях заборонили новорічні вечірки.

Раніше президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган оголосив про запровадження на Новий рік комендантської години. Ресторани і кафе не працюватимуть, крім обслуговування на вино.

Зараз у країні діє повна заборона на вихід з дому у вихідні (з 21:00 п’ятниці до 05:00 понеділка) та у будні в такий самий час.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: