У Польщі пожежа охопила Бєбжанський національний парк

У Польщі пожежа охопила Бєбжанський національний парк

У Польщі сталася пожежа у Бєбжанському національному парку

Полум’ям було охоплено близько 6 тис. гектарів болотних лугів та лісів

У Польщі пожежа охопила Бєбжанський національний парк, який є найбільшим в країні.

Про це заявив міністр охорони навколишнього середовища Польщі Міхал Вось, – повідомляє RMF 24.

Зі слів міністра, пожежу наразі вдалося локалізувати. У районі Вроцлава та Вулка П’ясечна пожежники чергували всю ніч. У гасінні пожежі брали участь пожежні команди з інших регіонів Польщі, пожежні літаки Державної лісової служби, поліцейські вертольоти, безпілотники та солдати Сил територіальної оборони.

У національному парку побоюються, що вітер може розпалити осередки тління на торфовищах. Ситуацію ускладнює те, що Польща зараз переживає найгірші посухи за десятиліття.

Зазначають, що, боротьба з вогнем у національному парку триває від неділі 19 квітня. Пожежа виникла через спалювання трави.

Бебжанський парк – це найбільший національний парк у Польщі, займає площу приблизно 59 тисяч га. Він містить цінні болотяні ділянки. Це притулок для багатьох рідкісних видів тварин, особливо водно-болотних птахів та лосів. Саме для тварин полум’я становить величезну загрозу.

Нагадаємо, у Польщі 19 квітня сталася пожежа на нелегальному полігоні з хімвідходами на околиці міста Кєльце на півдні Польщі. У місті було запроваджено стан хімічної небезпеки й евакуйовано 150 людей.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: