У Раді Європи очікують повного розслідування нападу на ромів

У Раді Європи очікують повного розслідування нападу на ромів
Табір ромів, що зазнав нападу
Фото: hromadskeradio.org / Ірина Саєвич

Речник генсекретаря Ради Європи засудив смертельний напад на ромів

Речник генсекретаря Ради Європи Даніель Гольтген заявив про очікування повного та прозорого розслідування нападу на ромів, що стався у ніч на 24 червня у Львові. Відповідну заяву він розмістив у Twitter.

«Ми засуджуємо ще одну атаку на людей ромської національності, про що сьогодні було повідомлено поліцією. Ми приголомшені тим, що цього разу була вбита одна людина. Ми очікуємо повного та прозорого розслідування без зволікань», - написав він.

Нагадаємо, львівські поліцейські затримали cемеро зловмисників, причетних до нападу на табір ромів, в результаті якого одна особа загинула.

Під час нападу 24-річний мешканець Закарпатської області отримав смертельні ножові поранення. Ще четверо осіб – 10-річний хлопчик, двоє 19-річних юнаків і 30-річна жінка – отримали тілесні ушкодження.

Загиблого кололи ножами групою і з однозначною метою вбивства, заявив мер міста Андрій Садовий.

Один з поранених під час нападу на табір ромів 19-річний юнак перебуває у лікарні у важкому стані.

Правоохоронці вилучили знаряддя злочину, внаслідок якого загинув 24-річний юнак під час нападу на табір ромів у Львові в ніч на 24 червня.

Зазначимо, В’ячеслав Ліхачов, експерт у тематиці правих груп в Україні та Росії, заявив, що активісти, що сповідують ультраправу ідеологію, чинять насилля над ромами, бо хочуть для себе здобути дешеву популярність серед населення

Amnesty International зафіксувала у станом на травень 2018-го року більше 30 нападів радикальних угрупувань на людей різних соціальних груп по всій Україні.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: