У Сирії російські військові протаранили американський автомобіль

У Сирії російські військові протаранили американський автомобіль
Американські військові хоча і зазнали поранень, проте вони поїхали з місця події, аби «запобігти ескалації»

Серед американців щонайменше четверо поранених

На північному сході Сирії зіткнулися транспортні засоби військ Росії та міжнародної коаліції на чолі із США.

Як ідеться в заяві речника Ради національної безпеки США Джона Уліота, зіткнення сталося вранці 26 серпня біля сирійського міста Дерік.

«Сили коаліції здійснювали черговий патруль, коли їх протаранили росіяни», - поінформував речник.

Зазначається, що американські військові зазнали поранень, проте вони поїхали з місця події, аби «запобігти ескалації».

Перед заявою Уліота американське видання Politico з посиланням на джерела повідомило, що внаслідок зіткнення постраждали щонайменше четверо американських військовослужбовців: у них виявили ознаки легкого струсу мозку.

«Аби запобігти ескалації ситуації, патруль коаліції покинув район. Подібні ризиковані та непрофесійні дії є порушенням протоколів із деескалації, які США й Росія ухвалили в грудні 2019 року», — зазначив речник американського Радбезу.

У міністерстві оборони США додали, що керівник Об’єднаного комітету начальників штабів США Марк Міллі обговорив ситуацію із російським візаві Валерієм Герасимовим.

Ймовірне відео інциденту виклали в російському Telegram-каналі «Военкоры Русской Весны». Там написали, що російські та американські транспортні засоби брали участь у «міжнародних армійських іграх». На відео видно, що американський бронеавтомобіль притісняли російські БТР і вертоліт.

До відома, у Сирії, передусім на північному сході країни, перебуває близько 500 американських військових. Вони разом із опозиційними «Сирійськими демократичними силами» здійснюють патрулювання місцевості й борються проти Ісламської держави в країні.

Президент США Дональд Трамп неодноразово намагався зменшити американський військовий контингент у Сирії, але натрапляв на опір як своїх політичних союзників-республіканців, так і опозиції.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: