У США стартували навчання українських екіпажів катерів типу Island

У США стартували навчання українських екіпажів катерів типу Island
Екіпажі українських «Айлендів» прибули на підготовку до США

Українські екіпажі трьох катерів пройдуть 10-тижневий курс спеціальної підготовки

11 січня стартував новий навчальний рік як у підрозділах, що дислокуються в районі Одеси, так і американського Балтимора, де наших моряків готують до несення служби на катерах типу Island.

Про це повідомляє пресслужба ВМС ЗСУ.

«Сьогодні о 7 годині ранку два екіпажі перших Island, які надійдуть до складу ВМС в цьому році, прибули до міста Балтимор, США, де пройдуть 10-тижневий курс додаткової підготовки», – йдеться у повідомленні.

Українські військово-морські сили впорались із поставленими завданнями у 2020 році щодо поступового переходу на стандарти і процедури підготовки, які застосовуються у державах-членах НАТО. «Запровадили нову штатно-організаційну структуру, розділили функції генерування та застосування, а завдяки формуванню й набуттю спроможностей флотилії ВМС перейшли на новий рівень у бойовій підготовці корабельно-катерного складу», – зазначив контрадмірал Олексій Неїжпапа.

Він додав, що невдовзі ВМС буде поставлено перший дивізійний комплект ракетного комплексу «Нептун», а також корабель спецпризначення «Сімферопіль», екіпаж якого наразі проходить підготовку. У США сьогодні розпочали підготовку два екіпажі патрульних катерів типу «Island», триває підготовка екіпажів десантно-штурмових катерів, які планується ввести до складу ВМС у цьому році. Так само будуть укомплектовані новими зразками озброєння підрозділи морської піхоти.

Неїжпапа зазначив, що наразі завершуються переговори з міжнародними партнерами щодо будівництва восьми ракетних катерів, найближчим часом буде закладений корвет, а у 2022 році отримаємо першу партію катерів «Mark VI».

Тому одним з пріоритетних завдань, акцентував командувач ВМС, є формування професійних екіпажів кораблів.

«Адже для успішного виконання завдання потрібні дві речі: перша – командир, якому довіряє особовий склад, що здатний в будь-яких умовах приймати грамотне рішення і привести корабель до перемоги в бою, і друга – всебічне технічне і матеріальне забезпечення», – сказав контрадмірал.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: