У США вже понад 26 мільйонів осіб втратили роботу через коронавірус

У США вже понад 26 мільйонів осіб втратили роботу через коронавірус
Офіційна статистика свідчить, що останнім часом темпи зростання безробіття сповільнюються

Протягом останнього тижня понад 4,4 мільйона американців працездатного віку подали первинні заявки на отримання допомоги з безробіття, - міністерство праці США

У Сполучених Штатах Америки стрімкими темпами зростає кількість безробітних унаслідок коронавірусної кризи. Згідно з оприлюдненими даними міністерства праці США, протягом останнього тижня понад 4,4 мільйона американців працездатного віку подали первинні заявки на отримання допомоги з безробіття, повідомляє DW.

Зазначається, що у цілому за останні п'ять тижнів у США за допомогою звернулося вже понад 26,4 мільйона американців.

Агенція новин AFP інформує, що у США безробіття почало стрімко зростати з середині березня. «За тиждень з 15 по 21 березня втратило роботу 3,3 мільйона осіб, а в наступні тижні - майже 6,9 мільйона, 6,6 мільйона, 5,2 мільйона і ось тепер 4,4 мільйона відповідно. Утім, офіційна статистика свідчить, що останнім часом темпи зростання безробіття сповільнюються», - йдеться у повідомленні.

Раніше Конгрес США ухвалив кілька масштабних пакетів державної допомоги для подолання наслідків коронавірусної кризи для економіки.

Як повідомлялося, у Сполучених Штатах за останній тиждень березня і перший квітня майже 10 мільйонів людей подали документи на отримання допомоги через безробіття. Вражаюча відеографіка.

Нагадаємо, Сполучені Штати найбільше в світі постраждали від пандемії COVID-19. Згідно з даними університету Джонса Хопкінса, натепер у США померли від інфекції 46 688 хворих і заражено 841 556 осіб. 

Загалом у світі станом на 24 квітня кількість загиблих від пандемії досягла 183 336 хворих, заражені 2,62 млн.

В Україні станом на 24 квітня 477 нових випадків коронавірусу, це на 101 випадок менше, ніж учора (578). З 477 людей, що захворіли за останню добу, 28 дітей - (вчора 44), медиків - 90 (вчора 123). Одужали - 96, померли - шість (вчора 13). Загалом хворих - 7647, померли - 193, одужали – 601.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: